back

До сіл Перебудова, Почечине та Валентіїв не їздить автобус. Жителі громади просять допомоги

03 січня 2019

Уже понад місяць жителі сіл Перебудова, Почечине та Валентіїв не мають змоги дістатися міста Ніжин автобусом, у зв’язку з тим, що перевізник за власною заявою достроково розірвав договір на перевезення пасажирів, аргументуючи свої дії збитковістю маршруту. А люди, тим часом, змушені добиратися до роботи, лікарні, ринку самотужки на таксі, власним транспортом, а то й пішки.

 

Із клопотанням про допомогу у вирішенні цієї проблеми громада звернулась до голови райдержадміністрації. Очільник району Вячеслав Івашин разом із своїм першим заступником Сергієм Батраком наприкінці минулого року зустрілись із жителями Перебудови.

 

Посадовці пояснили, що проблема громади їм відома і вони активно працюють над вирішенням цього питання, зокрема, ведуть перемовини із різними перевізниками щодо укладання договору на перевезення. Районна влада не менше жителів сіл зацікавлена у безперешкодній та щоденній можливості людей діставатися міста автобусом. Та, на жаль, питання досі залишається відкритим. Крім того, Вячеслав Івашин наголосив, що більш гострою є проблема у тому, що конкурси на перевезення не проводяться у Ніжинській районній державній адміністрації, а ці повноваження покладені на обласну державну адміністрацію, як і укладання договорів із перевізниками.

 

Голова райдержадміністрації пообіцяв ініціювати зустріч жителів сіл Перебудови, Почечине та Валентіїв із керівництвом управління розвитку промисловості, транспорту та зв’язку Департаменту економічного розвитку ОДА аби люди мали змогу донести свою думку до посадовців, а ті, у свою чергу, пришвидшили процес проведення конкурсу на перевезення по даному маршруту.

 

Також Вячеслав Івашин розповів, що дорога через Перебудову та Валентіїв включена до переліку автошляхів Ніжинського району, що плануються відремонтувати у 2019 році.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА