back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

03 грудня 2018

    Сьогодні, 03 грудня, відбулась розширена нарада  з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

    Начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ звітували про проведену роботу, обговорювали поточні та проблемні питання, заплановані заходи та  завдання, які необхідно реалізувати найближчим часом.

    Серед нагальних питань – виплата заробітної плати медичним працівникам. За словами начальника фінансового управління Світлани Алемші наразі ситуація стабілізувалась. Завдяки отриманій додатковій медичній субвенції із державного бюджету заборгованість по заробітній платі по галузі охорони здоров’я погашена.    

    На постійному контролі у голови райдержадміністрації - проведення медичної реформи первинної ланки. Головний лікар КЗ «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар повідомив, що вже підписано 18572 декларації пацієнтів із сімейними лікарями. Крім того, Іван Бондар наголосив, що за останній тиждень зросла захворюваність на кір та зауважив, що захистити від цієї хвороби може лише вакцинація.  

       Особливу увагу під час наради також було приділено аналізу здійснення закупівель через електронну систему ProZorro установами району та структурними підрозділами РДА, вирішенню питання пошуку перевізників на автобусні маршрути до Переяслівки, Богданівки та Перемоги.

       Крім того, були озвучені питання соціального захисту громадян, роботи із сім’ями у складних життєвих обставинах, захисту прав дітей,  проведення заходів у закладах освіти та культури, підготовки до новорічних свят тощо.

       За підсумками роботи головою райдержадміністрації  було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації