back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

05 листопада 2018

      На минулому тижні виникло 3 пожежі:

      Вдень 29 жовтня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Малишко. Внаслідок пожежі вогнем знищено дах по всій площі, перекриття над гаражем, автомобіль та майно розташоване в гаражі, пошкоджено стіни, перекриття та майно розташоване в приміщеннях лазні та кухні. Причина пожежі встановлюється. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

      Вдень 30 жовтня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: с. Калинівка, вул. Калинова. Внаслідок пожежі загинув власник житлового будинку гр. Т. 1942 р.н. та пошкоджено домашнє майно. Причина пожежі: необережність під час куріння гр. Т. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

      Ввечері 31 жовтня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: смт. Лосинівка, вул. Гетьманська. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю по всій площі, частково дві стіни, пошкоджено майно в будівлі. Ймовірна причина підпал. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

      З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

ТИЖДЕНЬ ЗНАНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

 

       Щороку в Україні з настанням осінніх та зимових канікул збільшується кількість надзвичайних подій за участю дітей. Головними причинами дитячого травматизму й трагічних наслідків є: пустощі з вогнем та пожежонебезпечними приладами, порушення правил дорожнього руху, недотримання заходів безпеки на водоймах, під час грози, мандрівок до лісу, при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни тощо.

       Відтак постає нагальна потреба у проведенні масово-роз'яснювальних заходів серед дітей щодо дотримання ними правил безпечної поведінки та набуття навичок дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

       З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи, виховання поважного ставлення до безпеки людини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання відповідних правил поведінки, оволодіння основними прийомами, методами і засобами захисту від несподіваних травм, що виникають під час порушення життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, а також підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності населення з 29 жовтня по 02 листопада у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста та району проводився Тиждень знань безпеки життєдіяльності.

      Під час проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності в загальноосвітніх навчальних закладах з дітьми відпрацьовувалися практичні дії в умовах виникнення надзвичайних подій з наданням першої допомоги травмованим і потерпілим. З метою навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття практичних навичок, дій і поведінки в разі виникнення надзвичайних подій різного характеру організоване відвідування дітьми 16-ДПРЧ та музею Ніжинського МРВ. В школах міста та району проводяться виступи серед дітей, батьківські збори з тематики запобігання невиробничого травматизму серед дітей з залученням працівників Ніжинського МРВ. Проводяться конкурси, вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого травматизму.

 Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Міністерство освіти і науки звертаються до батьків. Шановні батьки ! Не залишайте дітей без нагляду ! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди - потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

 

Служба порятунку інформує.

      Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

      Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

      Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

      Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

      З метою належної організації заходів державного нагляду (контролю) та запобігання надзвичайним ситуаціям на території м. Ніжина та Ніжинського району, Ніжинський МРВ УДСНС України у Чернігівській області інформує про введення в дію постанов Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року № 715 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки Державною службою з надзвичайних ситуацій" та від 5 вересня 2018 року № 716 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, у сфері надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, і встановлюється періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з надзвичайних ситуацій".

 

      Шановні громадяни ! У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 8-222-65-25-41; 65-25-42;

      Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області