back

Відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

06 липня 2018

Сьогодні на засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді, котре провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, розглянули три питання.

Про проведення районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл"("Джура") інформувала методист районного методичного кабінету відділу освіти РДА Світлана Гаценко. Вона детально зупинилась на організаційних заходах та конкурсах. Участь у грі на базі Галицького лісу взяло 8 учнівських команд, загалом більше 120 чоловік. Переможцем цьогоріч стала Великокошелівська команда, котра представляла район на обласному етапі гри та увійшла у 20-ку кращих із 36 заявлених команд-учасниць.

До проекту рішення Координаційної ради по цьому питанню Оксана Мелашенко запропонувала включити питання посилення співпраці з громадськими організаціями національно-патріотичного спрямування та запросити їх учасників до проведення вишколів під час «Джури» 2019.

Про стан роботи щодо надання шефської допомоги ветеранам Другої Світової війни, ветеранам праці, учасникам бойових дій та їх сім’ям, а також родинам загиблих інформували голова районної організації ветеранів Володимир Карпенко, голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак та методист районного методичного кабінету відділу освіти РДА Інна Процько.

Вони детально розповіли про здійснені заходи, зокрема, в частині надання матеріальної допомоги ветеранам, вдовам, учасникам бойових дій. Сергій Ступак наголосив, що у Ніжинському районі усі учасники бойових дій та родини загиблих отримали земельні ділянки. Інна Процько акцентувала увагу на роботі учнівських волонтерських загонів.

Наостанок заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко інформувала щодо організації та проведення молодіжних наметових таборів національно-патріотичного спрямування на території району та доручила присутнім надати свої пропозиції.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА