back

Туристичним маршрутом Ніжинського району. Виїзне розширене засідання Колегії райдержадміністрації

05 липня 2018

Сьогодні, 05 липня, відбулось розширене виїзне засідання Колегії райдержадміністрації на базі Заньківської та Липіврізької сільських рад. Програма виїзного заходу була доволі насиченою. Першочергово члени Колегії, керівництво району, запрошені сільські голови відвідали ряд туристичних об’єктів.

Зокрема, побували у ландшафтному парку «Ніжинський», де його директор Сергій Мельникович провів екскурсію екологічною стежкою «Спадщина предків», що знаходиться біля с.Мала Кошелівка.

У Заньках відвідали Меморіальний музей Марії Заньковецької. Цікаву та змістовну екскурсію у краєзнавчому відділі музею провела директор Ольга Новак. Також вона ознайомила гостей із зеленою зоною відпочинку, облаштованою на території колишнього панського саду.

У Липовому Розі сільський голова Олексій Пелипканич ознайомив членів Колегії та запрошених із спортивною інфраструктурою села - спортивною залою, облаштованою у сільському клубі, та місцевим стадіоном, а також запросив відвідати ботанічну пам’ятку природи – 300-річний дуб, що знаходиться на території громади.

Затим усі присутні зібралися в актовій залі Липіврізької сільської ради, де і відбувся розгляд питань порядку денного Колегії. Проводив засідання голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Участь у роботі взяв голова районної ради Олег Бузун.

Про роботу у напрямку реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту та виконання районної Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки інформував завідувач сектору сім' ї, молоді та спорту РДА Андрій Штайнеккер. У своїй доповіді він окреслив пріоритетні завдання на 2018 рік, а це і забезпечення доступу широких верств населення до занять масовим спортом, розвиток матеріально-технічної бази, проведення реконструкції та модернізації фізкультурно-оздоровчих та спортивних закладів, облаштування ігрових спортивних майданчиків, сприяння створенню мережі спортивних клубів та колективів фізичної культури і спорту при сільських радах, закладах освіти, клубів за інтересами для залучення до фізкультурно-масових занять за місцем проживання тощо.

Також детально охарактеризував розвиток дитячого спорту у районі, діяльність Ніжинської ДЮСШ «Колос» та високі досягнення її вихованців.

Співдоповідачами з цього питання були Липіврізький сільський голова Олексій Пелипканич та голова Федерації футболу Ніжинського району Олексій Чернета.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин також відзначив, що галузь спорту в районі розвивається та змінюється відповідно до вимог часу. - Звісно, ми маємо чимало проблем в цій сфері. Але, консолідуючи зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, активістів і любителів спорту, впевнений, ми досягнемо високих результатів. Адже головною метою будь-якої влади є здоров’я та повноцінний розвиток населення- резюмував очільник району.

Начальник відділу культури РДА Антоніна Залозна розповіла про роботу у напрямку розвитку туристичного потенціалу району. А цьому сприяють різноманітність природних чинників і наявність пам’яток історії та культури.

Основні напрямки туризму, які розвинуті в районі: історико-пізнавальний, еколого-пізнавальний та рекреаційний. Найбільш привабливі туристичні об’єкти: меморіальний музей М.К. Заньковецької (с. Заньки), історико-краєзнавчий музей українсько-чесько-словацької дружби (с. Світанок), регіональний ландшафтний парк «Ніжинський», на території якого відкрито дві еколого-пізнавальні стежки – «Лісовий затишок» (біля с. Кукшин) та «Спадщина предків» (біля с.Мала Кошелівка).

Підсумовуючи розгляд питання, голова райдержадміністрації зауважив, що для розвитку туристичного потенціалу району потрібно повною мірою використовувати історико-культурні ресурси, які мають важливе значення для різних видів пізнавального туризму, сприяти розвитку дитячого та молодіжного туризму, відтворювати етнокультурні традиції та не забувати про маркетинговий підхід до справи.

По завершенню засідання Колегії Вячеслав Івашин подякував усім присутнім за плідну роботу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА