back

Відбулось засідання Координаційної ради у справах дітей

04 липня 2018

Сьогодні, 04 липня, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко провела засідання Координаційної ради у справах дітей. Крім членів ради участь у роботі взяли запрошені сільські голови та представники окремих сільських рад. На розгляд було винесено 6 питань.

Головний спеціаліст служби у справах дітей Дмитро Хоренко інформував про роботу з попередження соціального сирітства, насильства, жорсткого поводження з дітьми, бездоглядності та безпритульності за підсумками першого півріччя 2018 року, хід виконання районної Програми «Ніжинщина для дітей на 2017-2021 роки», а також про перспективи використання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво\капітальний ремонт\реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво\придбання житла для ДБСТ, соціального житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

Про запровадження в районі комплексної послуги патронату над дитиною розповіла провідний спеціаліст Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Сурмачевська.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко акцентувала увагу на роботі органів опіки та піклування селищної, сільських рад у напрямку забезпечення безпеки життя та здоров’я дітей у родинах, що опинились у складних життєвих обставинах. Вона ознайомила присутніх з Постановою КМУ №453 від 30.05.2018 року «Про затвердження державної соціальної програми «Національний план щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року та Постановою КМУ №684 від 13.09.2017 року «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів».

На завершення роботи обговорили питання щодо потреби укомплектування кадрами ЦСССДМ на посадах фахівців із соціальної роботи.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації