back

Спартакіада для сильних духом

21 червня 2018

З метою формування в осіб з інвалідністю цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній реабілітації 14 червня 2018 року відбулися відбірні регіональні змагання в рамках VI Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві «Сила духу». Організатором заходу стали робочі органи виконавчої дирекції Фонду у Чернігівській області спільно з обласною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Учасників змагань та гостей приймала спортивна база олімпійської підготовки з біатлону та лижного спорту.

Інвалідність – це не причина замикатися в собі і відгороджуватися від суспільства, й учасники змагань наочно довели, що немає нічого неможливого. Кожен день для них – це боротьба, однак ці люди не опускають рук і знаходять для себе нові виклики. Претендентів на перемогу привітав начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Володимир Нашиванько, зазначивши, що люди, які опинилися в складній життєвій ситуації, не здалися, а показали силу духу та твердий характер у боротьбі за активне і повноцінне життя. Привітала учасників відбірних змагань і нагороджувала переможців заступник голови - керівник апарату ОДА Наталія Романова.

15 комплектів нагород розігрувались у таких видах спорту: шахи, гирьовий спорт, настільний теніс, дартс, бомбаскет та армспорт. Від Ніжинського відділення Фонду взяла участь наступна команда: Тютюнник Борис, Даньшин Андрій, Коляда Ганна, Свістов Євгеній та Фененко Наталія. Показавши високий рівень підготовки і виборовши перше місце в шахах, Борис Тютюнник забезпечив собі місце в збірній команді області. Ганна Коляда стала срібним призером серед жінок у дартсі, а Євгеній Свістов продемонстрував свою вправність у бомбаскеті: в положенні стоячи взяв срібло, а з положення сидячи – бронзову медаль, також у гирьовому спорті в категорії понад 85 кг посів третє місце.

Учасники спартакіади вразили та підкорили серця вболівальників силою духу, моці та завзяття.

Найсильніші спортсмени будуть представляти область у фінальних змаганнях VІ Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», яка проводитиметься у вересні 2018 року в місті Ужгород. Побажаємо нашій команді спортивного піднесення і щоб до скарбнички досягнень додались заслужені нагороди, дипломи та кубки фінальної спартакіади, а найголовніше – віра в себе.

Начальник Ніжинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Бондаренко А.Л.