back

У Ніжинському агротехнічному інситуті проходить дводенний семінар-тренінг для директорів коледжів та технікумів

19 квітня 2018

За підтримки Міністерства освіти і науки України, Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» сьогодні та завтра на базі Ніжинського агротехнічного інституту проходить семінар-тренінг для директорів коледжів та технікумів «Ефективне управління навчальним закладом».

У відкритті семінару взяли участь керівники району – голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та голова районної ради Олег Бузун. Під час вітального слова вони висловили свою підтримку Ніжинським агротехнічним інституту та коледжу, котрі, незважаючи на реорганізації, зуміли віднайти свою аграрну нішу.

«Здобуття дітьми якісної освіти – пріоритетне завдання влади, - наголосив Вячеслав Анатолійович, - тому районна влада, завдяки підтримці депутатів усіх рівнів, робить усе можливе для того аби сільські діти були адаптовані до сучасного життя в рамках нового освітнього простору. А аграрні навчальні заклади Ніжинщини мали розумного, різносторонньо розвиненого абітурієнта.»

Олег Віталійович наголосив на тому, що вузи мають орієнтуватись не лише на регіонального чи всеукраїнського абітурієнта, а й створювати всі умови для закордонного. Потенціал заклади мають, як і всі складові успіху в боротьбі за студента – і навчання, і спорт, і дозвілля.

Дводенний семінар має на меті ознайомити директорів коледжів та технікумів, котрі з’їхались до Ніжина з усієї України, із ефективними методами управління та планування навчальної і фінансово-господарської діяльності, науково-дослідницької та виховної роботи, організації практичної складової освітнього процесу, - повідомив перед початком заходу заступник директора Державної установи НМЦ «Агроосвіта» Микола Хоменко. Крім того, він зауважив, що співпраця Ніжинського агротехнічного інституту з органами місцевої влади є складовою успіху в перспективному розвитку закладу.

Роботу семінару розпочав директор Ніжинського агротехнічного інституту Василь Лукач, котрий ознайомив присутніх із концептуальними засадами функціонування навчального закладу в умовах обмеженого фінансування.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА