back

Сходи сіл продовжуються. Відбулись загальні збори громадян у с. Талалаївка

21 березня 2018

У Ніжинському районі тривають сходи сіл, під час яких сільські голови звітують про соціально-економічний розвиток громади у минулому році, виконання бюджету, використання сум самооподаткування тощо.

Сьогодні, 21 березня, загальні збори громадян відбулись у с. Талалаївка. Близько ста мешканців зібралося у районному будинку культури аби почути звіт сільського голови та висловити свої зауваження та пропозиції.

Участь у сході села взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат.

Сільський голова Володимир Хоменко озвучив ті заходи, що були виконані на покращення життєдіяльності громади, благоустрою території, на функціонування закладів соціальної інфраструктури. Це – проведення вуличного освітлення протяжністю 7,7 км, виготовлення пам’ятного знаку жертвам Голодоморів; надання коштів на закупівлю інсуліну, апарату УЗД для Ніжинської ЦРЛ, на потреби Талалаївської амбулаторії тощо.

Серед запланованого на 2018 рік сільський голова озвучив: продовження проведення вуличного освітлення, поточний ремонт Обеліску слави, будівництво вишки стільникового зв’язку, придбання форми для футбольної команди та інше.

Про стан розрахунків по орендній платі за землю перед присутніми прозвітував представник СТОВ АПК «Магнат» Петро Повисший.

Про потреби своїх закладів висловились під час сходу керівники школи, дитячого садочку, амбулаторії.

Свої пропозиції та зауваження озвучили і присутні жителі села: введення щомісячної абонплати на вивіз сміття; відкриття аптеки; встановлення «лежачого поліцейського» на автодорозі біля школи та дорожніх знаків, котрі обмежують швидкість руху автомобілів тощо.

Помічник народного депутата Тамара Стратілат розповіла про роботу Олександра Кодоли у Верховній Раді протягом трьох останніх років, залучення ним коштів фонду соціально-економічного розвитку територій. На Ніжинський район у 2017 році їх було залучено 7 млн. 200 тис. грн. Для районного будинку культури придбано сценічне вбрання на суму 65 тис. грн., звукопідсилюючу апаратуру на суму 90 тис. грн. ; ремонт класу інформатики Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. – 100 тис. грн., шкільні меблі – 30 тис. грн.; виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво сільського центру розвитку фізичної культури та спорту – 200 тис. грн.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин озвучив заплановані заходи на покращення життєдіяльності талалаївської громади у 2018 році: ремонт даху, фасаду, заміна вікон у школі; ремонт приміщення амбулаторії; перший етап по реконструкції спортивного комплексу; проведення інтернет-зв’язку до сільської бібліотеки та інше.

Для всіх громад району болючим питанням є ремонт шляхів. Посадовець повідомив про заплановані заходи по реконструкції доріг місцевого й обласного значення, в тому числі дороги Талалаївка – Лосинівка через Погребець.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА