back

Геодезична зйомка населених пунктів – перший етап у розробленні містобудівної документації. Вячеслав Івашин провів наради із сільськими головами

16 березня 2018

У зв’язку зі змінами в законодавстві в сфері містобудівної діяльності, містобудівні умови та обмеження, а також будівельні паспорти надаються відповідними уповноваженими органами містобудування та архітектури лише на підставі містобудівної документації на місцевому рівні.

На сьогоднішній день генеральні плани населених пунктів району є застарілими і непридатними для використання. Тому постала необхідність розроблення нової містобудівної документації.

Замовником розроблення містобудівної документації з планування території на місцевому рівні є виконавчий орган місцевої ради.

Деталі цього питання обговорили під час нарад, котрі провів 15 та 16 березня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин із сільськими головами сіл Переяслівка, Кукшин, Дуболугівка, В. Кошелівка, Вертіївка, Ніжинське, Талалаївка, Крути, Перебудова, Бурківка, Черняхівка, Кунашівка, Березанка.

Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Олександр Ярмак пояснив присутнім, що розроблення містобудівної документації здійснюється в два етапи: перший етап – проведення геодезичної зйомки в ДСК 2000, другий етап – безпосереднє виготовлення генерального плану на основі геодезичної зйомки. Цими роботами займаються проектні організації, які мають ліцензію на здійснення такої діяльності. Середня вартість геодезичної зйомки 1 га становить 170 грн.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак наголосив на тому, що відсутність генерального плану населеного пункту повністю зупиняє нове будівництво, в тому числі для населення, а також блокує залучення до громади нових інвесторів.

Тож питання досить важливе і підлягає якнайшвидшому вирішенню. Наразі у Ніжинському району лише Безуглівська сільська рада здійснила геодезичну зйомку усіх населених пунктів та замовила виготовлення генерального плану.

Як повідомив Ігор Мороз, Вертіївська ОТГ теж активно займається цим питанням і вже замовила у відповідної організації проведення геодезичної зйомки населених пунктів громади.

Крім того, під час наради голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин порушив питання необхідності проведення ремонту дитячого відділення Ніжинської центральної районної лікарні. Нові вікна, двері, відремонтовані стіни й стеля, комфортні й яскраві меблі створять для малюків та їх мам затишні й належні умови для перебування в лікарні та отримання медичної допомоги.

Як показав минулорічний досвід, громада Ніжинського району здатна об’єднатися для вирішення необхідної і благородної справи. Так, за рахунок допомоги сільських рад, сільськогосподарських підприємств, депутатів усіх рівнів та небайдужих громадян були зібрані кошти на придбання УЗД-апарату для Ніжинської ЦРЛ.

Тож Вячеслав Івашин запропонував сільським головам цього року спільними зусиллями відремонтувати дитяче відділення лікарні.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА