back

Підведення підсумків конкурсу «Бережи себе»

05 січня 2018

Вже третій рік управління освіти та науки Чернігівської ОДА і навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області проводять обласний заочний конкурс навчальних презентацій з питань безпеки життєдіяльності «Бережи себе», до якого залучаються старшокласники і студенти ВНЗ І-ІІ ступенів області.

Якщо в першому конкурсі такого плану, який пройшов в 2015 році, прийняло участь до 30 конкурсантів, то в нинішньому їх кількість збільшилась до 64. Географія представлених робіт - від обласного центру до невеличких сіл віддалених районів Чернігівщини.

Тематика навчальних презентацій різноманітна: екологічні проблеми Чернігівської області,пожежна безпека, оповіщення і евакуація, попередження дитячого травматизму на дорозі, «абетка безпеки» для вихованців дошкільних навчальних закладів. Порадували конкурсанти журі рівнем розкриття навчальних тем, різноманіттям форм і методів підготовки презентацій: відеофільми, зняті в навчальних закладах області; пізнавальні ігрові матеріали для школярів початкової школи, інформація з досвіду роботи з вивчення екологічних проблем. Більшість презентацій однозначно може бути рекомендовано для використання на уроках основ здоров’я, позаурочних виховних заходах з питань безпеки життєдіяльності.

Вітаємо переможців конкурсу: Довженок Валерій і Біб Максим (ЗОШ №18 м.Чернігова), Бачурна Вікторія (ЗОШ с.Замглай Ріпкинського району), учні 8-9 класів ЗОШ с.Карпилівка Срібнянського району; Кантур Аліна і Карпенко Анна (Ніжинський обласний педагогічний ліцей); Кірієнко Андрій (ЗОШ №28 м.Чернігів); Калюжний Нікіта (ЗОШ №9 м.Чернігів); студенти коледжу економіки і технологій ЧНТУ; Рудяков Олександр (Остерський коледж будівництва та дизайну); студенти коледжу та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

Сподіваємося, що і в наступному році конкурс навчальних презентацій «Бережи себе» продемонструє яскраві, змістовні роботи учнів та студентів Чернігівської області.

Методист НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області В.Прибитько