back

Стоп сексуальному насильству над дітьми!

20 листопада 2017

17 листопада 2017 року в рамках відзначення Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства фахівцем із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Н.Гавриш та спеціалістом відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради В.Макобрей було організовано та проведено профілактичний захід «Стоп сексуальне насильство над дітьми!» на базі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Учні 9-11 класів переглянули короткометражний фільм «Розкажи дорослому, якому довіряєш»; виконали вправу «Історія одного фото» та поділилися власними враженнями від переглянутого. В ході проведення бесіди учні дізналися, що сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Присутніх познайомили зі статистичними даними, наведеними Радою Європи, що кожна п’ята дитина в Україні (21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 85% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.

Під час виконання вправи «Історія одного фото» учні познайомилися з явищем секстингу, яке нещодавно активно почало з’являтися у віртуальному спілкуванні неповнолітніх.

Учнівській молоді надали рекомендації як не стати жертвою секстингу та як обирати друзів для спілкування. Дітям наголосили на необхідності бути більш обережними, дослухатися до порад своїх батьків та вчителів.

Обговорення даної проблеми виявилося пізнавальним для всіх учасників заходу.

За інформацією Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді