back

Служба “101” застерігає!!!

07 листопада 2017

Також на минулому тижні виникло 2 пожежі:

Ввечері 30 жовтня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: смт. Лосинівка, вул. Героїчна. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено сіно. Причина пожежі: необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

Ввечері 04 листопада на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: с. Черняхівка, вул. Мирна. Внаслідок пожежі вогнем знищено дах та покрівля по всій площі, майно в житловому будинку. Пошкоджені стіни будинку. Причина пожежі: неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей та димарів. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

• обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.

• виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.

• маленька іскорка може стати причиною великого лиха.

• паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

Ніжинський МРВ ДСНС перевіряє стан дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я, установ соціального захисту, відпочинку та оздоровлення.

Для Служби порятунку питання забезпечення ефективного протипожежного захисту дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я, установ соціального захисту, відпочинку та оздоровлення, а також гарантування безпеки людей має особливий пріоритет. Співробітники Ніжинського МРВ ДСНС України продовжують проводити перевірки у школах та садочках з метою контролю за дотриманням вимог пожежної і техногенної безпеки, а також спілкуються з адміністрацією установ щодо профілактики надзвичайних подій.

Під час перевірок установ м. Ніжина та Ніжинського району фахівці ДСНС виявили ряд типових порушень. Зокрема, це відсутність системи пожежної сигналізації, не оброблені вогнетривкими розчинами дерев’яні конструкції горища та встановлені глухі грати на вікнах, які перешкоджають евакуації.

Керівникам та робочому персоналу нагадали основні правила пожежної безпеки та наголосили на необхідності термінового усунення виявлених порушень. Крім того, інспектори обстежили технічний стан електромережі, наявність евакуаційних шляхів та вимоги до них на випадок виникнення пожежі в навчальних закладах. Також рятувальники перевіряють наявність вогнегасників та їх справність, адже первинні засоби пожежогасіння відіграють важливе значення у боротьбі з вогнем.

Подібна профілактична робота проводиться по всій території України аби гарантувати безпечні умови перебування маленьких громадян в освітніх та дошкільних закладах та громадян в закладах охорони здоров’я, установ соціального захисту, відпочинку та оздоровлення.

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до керівників установ з проханням з усією відповідальністю поставитися до виконання заходів по забезпеченню вимог правил пожежної та техногенної безпеки!

Дмитро Кравцов, начальник Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.

Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

Рятувальники закликають громадян не випалювати суху рослинність!

В умовах посушливої та жаркої осені, до оперативно-рятувального підрозділу м. Ніжина все частіше надходять повідомлення про загорання сухої рослинності на сільгоспугіддях, присадибних ділянках, уздовж транспортних магістралей, паркових зон тощо. Як правило, люди, які її підпалюють, вважають, що роблять корисну справу. Насправді, такий безвідповідальним вчинок нерідко переростає у великомасштабну пожежу. Згоряють гектари лісових насаджень, знищуються унікальні види рослин, господарські споруди та житлові будинки, не обходиться і без людських жертв.

Слід завжди пам’ятати про небезпеку, яку несе вогняна стихія поблизу магістралей газопроводів! Горіння минулорічної трави на полях може призвести до відключення ліній електропередач. Від спалювання листя і сміття у повітря потрапляє пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук, а також діоксини – одні з найбільш отруйних речовин.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області, звертається до громадян з проханням не випалювати суху траву навіть при невеликих поривах вітру. Адже неконтрольований вогонь під час сухої погоди поширюється з блискавичною швидкістю. Для ліквідації таких пожеж необхідно залучати чимало одиниць спеціальної техніки, витрачати значні ресурси, в тому числі дорогоцінний час, а можливо в ці хвилини, мешканці того чи іншого населеного пункту терміново чекають на допомогу!

Шановні громадяни ! У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42; Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області