back

Відбулись урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

12 жовтня 2017

В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисника України.

З нагоди цього визначного свята у залі засідань райдержадміністрації сьогодні відбулись урочисті заходи.

Керівництво району та представники громадськості зібрались, щоб засвідчити свою повагу й подякувати тим, хто у різні часи стояв на захисті нашої Вітчизни, і хто сьогодні на сході країни відстоює спокій нашого спільного дому – України, її територіальну цілісність та незалежність.

На початку урочистостей учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Ніжинщини.

З вітальним словом до присутніх у залі звернувся голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він зауважив, що це свято нероздільно пов’язане з розвитком війська та козацтва, національно--визвольним рухом минулого століття та боротьбою українського народу за суверенітет і територіальну цілісність у незалежній Україні. Це свято мужніх і сильних людей - учасників бойових дій, ветеранів Другої світової війни, учасників антитерористичної операції, військовослужбовців Збройних Сил України, воїнів-інтернаціоналістів, волонтерів. Воно є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

- Ще ніколи ми так не пишалися нашою національною символікою, своїм українським громадянством. Україна – країна патріотів. Наше завдання сьогодні – множити силу і могутність нашої держави і робити все можливе для збереження її цілісності, суверенності, недоторканості та подальшого соціально-економічного розвитку. Виконуючи свою роботу сумлінно, кожний може внести свій внесок у благородну справу зміцнення добробуту і стабільності України – зазначив очільник району та побажав усім присутнім мирного неба над головою, добра, щастя, злагоди і благополуччя.

До привітань захисників країни долучились голова районної ради Олег Бузун, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, представник Ніжинського об’єднаного військового комісаріату майор Владислав Алєксєєв, голова Ніжинської міськрайонної організації ветеранів Афганістану Сергій Ступак та настоятель храму святої Покрови протоієрей Михаїл Якубів.

Також, в рамках урочистих заходів, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин привітав призовників осіннього призову на строкову військову службу, молодих хлопців з Талалаївки та Безуглівки, міцно потиснув руку кожному з них та подякував за громадянську свідомість та патріотизм.

З нагоди свята були вручені численні нагороди та відзнаки.

Грамотою районної державної адміністрації нагороджені:

Микола Баргамін, заступник військового комісара, начальник відділу комплектування Ніжинського міського військового комісаріату,

Василь Лисенко, начальник відділу обліку та бронювання сержантів та солдатів запасу Ніжинського міського військового комісаріату

Учасники бойових дій:

Віталій Адаменко (с. Березанка)

Петро Гомон (смт.Лосинівка)

Ігор Породько (с. Світанок)

Володимир Самко (с. Талалаївка)

Михайло Яровий (с. Талалаївка)

Подяку голови районної державної адміністрації оголошено колективу Ніжинського агротехнічного коледжу, команда якого представляла Ніжинский район на обласних змаганнях «Я патріот» та виборола III призове місце, а також колективу військової частини А-3160 за сприяння в організації і проведенні районної військово-патріотичної гри «Я патріот 2017».

По завершенню урочистої частини учасників заходу вітали святковим концертом творчі колективи та виконавці районного будинку культури та районної дитячої школи мистецтв.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації