back

Зустріч голови райдержадміністрації з представниками Проекту «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ»

08 вересня 2017

7 вересня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів зустріч з представниками Проекту ЄС «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ» Василем Толкачовим, Юлією Бережною, Олегом Колоском, а також з координатором сектору енергетики, навколишнього середовища, зеленої економіки, цивільного захисту представництва ЄС в Україні Жаном-Франсуа Море та програмним аналітиком сектору навколишнього середовища та сталого розвитку ПРООН Оленою Маслюківською-Самберг.

Під час зустрічі присутні обговорили результати реалізації Проекту в Ніжинському районі – а це відновлення природного гідрологічного режиму торфовищ осушувальної системи «Смолянка», створення «Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський»», молочного кооперативу у с. Кукшин, кооперативу з виготовлення пелетів у с. Вертіїївка, робота, спрямована на екологічне виховання дітей.

Вячеслав Івашин подякував керівникам Проекту ЄС за співпрацю та втілення тих програм, на котрі сьогодні нашій державі не вистачає коштів: «Європейські програми дозволяють нам змінювати свої думки, вчать нашу молодь європейським цінностям і йти тим шляхом, котрий ще у 2013 році обрав український народ, і яким сьогодні йдуть Президент та Кабінет Міністрів України.»

Жан-Франсуа Море наголосив, що запорукою успіху є вже саме бажання змінюватись. Фінансує проекти Європа, а от втілюють їх українці, і досить вдало: «Ніжинський район буде прикладом для інших регіонів в успішній реалізації Проекту ЄС. Наша робота буде продовжуватись далі, в інших районах Чернігівщини.»

Василь Толкачов також погодився, що успішність Проекту у Ніжинському районі стала можливою завдяки співпраці та доброму партнерству з районною радою та районною державною адміністрацією.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА