back

Відзначення Дня матері у Ніжинському районі

15 травня 2017

У другу неділю травня відповідно до Указу Президента України у нашій державі з 1999 року відзначається День матері. Офіційно. Хоча по суті це свято вічності: із покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина для своїх дітей.

Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що, ким би не стали діти у цьому житті.

З нагоди Дня матері, напередодні, у районному будинку культури у с. Талалаївка відбулись святкові заходи. Участь у них взяли керівники району та народний депутат України Олександр Кодола.

Зі сцени з вітальним словом виступили голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин та керуюча справами районної ради Олена Прищепа.

Спільними подяками вони відзначили матерів Ніжинщини: Петрик Наталію Юріївну та Остапець Тетяну Тимофіївну, сини яких віддали життя, захищаючи цілісність України під час АТО, багатодітних матерів Полуду Ганну Дмитрівну, Рудич Ніну Степанівну, Бондарчук Марину Анатоліївну, жінок, котрі прийняли у свої родини прийомних та усиновлених дітей Андрієць Галину Сергіївну, Струк Тетяну Григорівну, Карпенко Олену Михайлівну, матерів, котрі виховують дітей з обмеженими фізичними можливостями, Зубок Ніну Миколаївну та Івашину Валентину Миколаївну, мам, котрі виховали талановитих та обдарованих дітей Драч Наталію Іванівну, Шевчун Наталію Михайлівну, Пінчук Аліну Григорівну і Головенко Ольгу Олександрівну.

До когорти визначних мам Ніжинщини приєдналась і Кодола Зінаїда Олександрівна, адже вона виховала сина – народного депутата України Олександра Кодолу, котрий докладає великих зусиль для розвитку освітньої, культурної та медичної галузей нашого району. Минулого року за його сприяння з фонду соціально-економічного розвитку територій було виділено субвенції на реконструкцію районного будинку культури та нове вбрання для сцени закладу.

Зі словами подяки до нього звернулись голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин та директор районного будинку культури Світлана Мунтянова.

Депутат також привітав усіх матерів зі святом та вручив солодкі подарунки. Запевнив, що свою діяльність і надалі спрямовуватиме на соціально-економічний розвиток свого округу.

Божого благословіння побажав усім матерям Ніжинщини настоятель церкви Святої Покрови (м. Ніжин) протоієрей Михаїл Якубів.

Працівники районного будинку культури та вихованці районної дитячої школи мистецтв для своїх мам та усіх присутніх у залі підготували святковий концерт. У фойє закладу була організована виставка вишитих рушників та картин «Матуся вишитий рушник мені на долю дарувала».

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА