back

"Гордість Ніжинського району 2017" Віталій Драч отримав Диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН

12 травня 2017

24 квітня відділення історії Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН завершило свою роботу. Церемонію урочистого закриття відділень теплими словами вітання розпочали президент МАН України Станіслав Довгий та директор НЦ «МАНУ» Оксен Лісовий.

«Без донесення до нашого народу і всього людства таких цінностей, як свобода, гідність, правда, жодна наука, жодне суспільство не має майбутнього. Саме ви, як гуманітарії, є носіями цих цінностей. І дуже важливо, щоб ви глибоко усвідомили важливість цього факту, бо це відобразиться на майбутньому вашому і ваших дітей, – зазначив Оксен Лісовий». Учасником третього етапу змагання був Віталій Драч, учень 11 класу Данинського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів» (науковий керівник Черненко Тетяна Віталіївна, методист РМК). Віталій захищав свою роботу «Ніжинські миротворці у всесвітньому миротворчому русі» у секції «Всесвітня історія».

Диплом ІІ ступеня – чудовий результат багаторічної праці учня і вчителя. Вітаємо, бажаємо успішно здати ЗНО та вступити до обраного вишу. Дякуємо за примноження світлих сторінок історії освіти Ніжинського району.

Віталій Драч зазначив: « За 11 років навчання я неодноразово був переможцем районних та обласних олімпіад, конкурсів, що дало можливість розвиватися і йти далі. Диплом другого ступеня на Всеукраїнському етапі конкурсу Малої академії наук став вершиною моїх досягнень в якості учня. Це справді не легко. Але я ні трохи не шкодую за втраченим часом та зусиллями, які докладав, щоб досягти перемог. Адже це чудовий вишкіл, що готує до дорослого життя. Тема моєї наукової роботи досить актуальна. На сучасному етапі розвитку суспільства миротворчі операції відіграють роль інструмента врегулювання конфліктів для підтримки стабільності у світі. Важливим є вивчення історії участі ніжинських миротворців у складі українських миротворчих контингентів. Переконаний, що наступні переможці олімпіад та конкурсів продовжать відкривати невідомі сторінки історії Ніжинщини».

За інформацією відділу освіти РДА