back

Підвели підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району та розглянули питання соціального захисту чорнобильців

04 травня 2017

Сьогодні, 5 травня, відбулось розширене засідання Колегії районної державної адміністрації, котре провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Участь у засіданні взяв голова районної ради Олег Бузун.

Про підсумки виконання Програми соціального і економічного розвитку за І квартал 2017 року доповів начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Вадим Шелест.

Співдоповідачами по цьому питанню були начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Марія Носенко.

Прослухавши доповіді, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин наголосив, що незважаючи на непростий та складний час у країні, в районі закріпилися позитивні тенденції розвитку в пріоритетних галузях економіки. Стабільною залишається й суспільно-політична ситуація. Проведено багато роботи для того, щоб все заплановане виконати. Ніжинському району у рейтингу по соціально-економічним показникам Чернігівської області вдалося з 21-го місця піднятися до 9-го. Це результат спільної кропіткої роботи всіх управлінь, відділів та служб.

Про соціально-економічний розвиток Кукшинської сільської ради інформував також сільський голова Олександр Пивовар. Зупинився більш детально на результатах роботи з Проектом ЄС ПРООН «Clima East: Збереження та стале використання торфофищ».

Про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранів війни та інвалідів доповідав начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Шевчун.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив, що перед таким категоріями людей всі ми у неоплатному боргу, на жаль, ми не можемо забезпечити їх необхідним санаторно-курортним лікуванням. Але ми намагаємось надавати їх можливі пільги, засоби реабілітації, відшкодовувати проїзд у приміському транспорті тощо.

Також голова звернув увагу присутніх на те, що головне завдання влади – соціальний захист ветеранів та поліпшення їх життєзабезпечення.

Начальник Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Алла Севостьянчик поінформувала присутніх про перерахунок пенсій, надбавок і підвищень до них, розміри яких залежать від прожиткового мінімуму, з 1-го травня цього року.

Також під час Колегії до присутніх звернувся заступник начальника управління поліції Олександр Чепурний з роз’яснювальною інформацією про необхідність встановлення камер відеоспостереження у всіх населених пунктах. «Це забезпечить спокій громадян та полегшить нашу роботу,» - зауважив він.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації