back

26 квітня - 31-а річниця Чорнобильської трагедії

26 квітня 2017

31-й рік чути дзвони Чорнобиля. Здавалося б, 1986 – такий далекий, але біль втрат, невиліковних хвороб, тілесні і душевні рани прямих і непрямих учасників аварії на Чорнобильській АЕС досі не загоїлись. Дзвони Чорнобиля стукають і нагадують сумну статистику і те, що мирний атом в одну мить може змінити життя всього народу.

Біда, породжена Чорнобилем, стала загальнолюдською. Згадати загиблих та віддати шану живим, тим, хто кинувся в нерівний бій з радіацією, зібралися сьогодні, у 31-і роковини Чорнобильської катастрофи, на мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку ліквідаторам у смт Лосинівка керівництво районної державної адміністрації, Лосинівської об’єднаної територіальної громади, учасники аварії на ЧАЕС, жителі та учні школи.

Допомагати тим, хто став у бій з екологічною катастрофою, котрих сьогодні називають ліквідаторами, - обов’язок совісті кожної чесної людини. Про це під час мітингу говорили голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова Лосинівської ОТГ Володимир Андрієць та головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар.

Вячеслав Івашин закликав учасників аварії на ЧАЕС об’єднувати свої зусилля і боротися за свої права, разом допомагати один одному, він побажав усім міцного здоров’я, добробуту, подякував за мужність і самопожертву.

Також він вручив подяку голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, самовідданість, високий професіоналізм, багаторічну активну громадську діяльність члену Ніжинської районної громадської організації «Спілка Чорнобиль», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Петру Сороколіту.

Іван Бондар також вручив свої подяки односельчанам – учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Була відправлена заупокійна літія за померлими ліквідаторами та оголошена хвилина мовчання, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку. І знову залунали дзвони Чорнобиля.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА