back

Випалювання сухої трави ледве не призвело до лісової пожежі

24 квітня 2017

21 квітня на адресу райдержадміністрації надійшла інформація про випалювання особою А. сухої трави на землях запасу Заньківської сільської ради поблизу Вертіївського лісництва ДП «Ніжинське лісове господарство».

Випалювання сухої рослинності спричинило загрозу виникнення лісової пожежі.

З метою координації дій та з’ясування обставин на місце події прибули голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РДА Михайло Марченко, головний лісничий ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимир Костирко, директор РЛП «Ніжинський» Сергій Мельникович, інспектор Ніжинського МРВ УДСНС Сергій Шевченко та слідчо-оперативна група Ніжинського ВП ГУНП.

Працівниками ДП «Ніжинське лісове господарство», під керівництвом директора Юрія Болоховця, було терміново здійснено оборювання території лісу (поновлення мінералізованої смуги) з метою запобігання поширення пожежі. Працівники поліції та ДСНС провели відповідні дії.

На місце події прибула пожежна команда Вертіївської ОТГ, яка здійснила чергування до повного завершення пожежі в екосистемі.

Голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин дякує усім, хто оперативно зреагував на надзвичайну подію в районі та взяв активну участь у ліквідації пожежі.

Відділ з питань цивільного захисту РДА вкотре нагадує, що відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 21 березня 2017 року № 90 та рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС від 14 березня 2017 року протягом пожежонебезпечного періоду заборонено випалювання рослинності або її залишків на сільгоспугіддях, в смугах відводу автошляхів, залізниць та на території лісового фонду Ніжинського району.

Звертаємось до всіх громадян з проханням дотримуватись правил протипожежної безпеки в природних екосистемах та на території лісу!

За інформацією відділу з питань цивільного захисту РДА