back

Міськрайонна газета «Ніжинський вісник» відзначила 100-річний ювілей

10 квітня 2017

05 квітня 2017 року міськрайонна газета «Ніжинський вісник» відзначила свій 100-річний ювілей!

Із поважною датою редакцію газети «Ніжинський вісник» привітали голова Ніжинської районної державної адміністрації Вячеслав Івашин та його заступник Оксана Мелашенко, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та його заступник Наталія Березка.

Керівники Ніжинщини відзначили, що 100 років — це поважний вік для друкованого видання. І за ці роки міськрайонна газета «Ніжинський вісник» не втратила своєї популярності серед читачів. Кілька поколінь виросли разом з газетою, дізнаючись з її сторінок про найважливіші події в житті краю. На сторінках газети — історія району від важких воєнних років і до нинішніх днів.

Очільники району також відмітили високий професіоналізм редакторів та журналістів, а також побажали подальших творчих успіхів, авторитетності, мудрості, цікавих змістовних матеріалів та наснаги у щоденній копіткій роботі.

За плідну працю на ниві журналістики керівники району нагородили редакційний колектив відзнаками районної державної адміністрації та районної ради, а також обласної ради. Зокрема, Вячеслав Івашин нагородив відзнаками районної державної адміністрації Віталія Пригоровського та Любов Романчук, а також Валентину Мірошник та Галину Куліч. Олег Бузун вручив відзнаки районної ради Анатолію Шкуліпі, Світлані Потапенко та Людмилі Бондаренко, а також Олександру Василенку та Олені Кресан. Приємною місією також було вручення Почесної грамоти Чернігівської обласної ради редактору газети Олені Найді.

Колектив редакції також щиро привітали заступник міського голови м.Ніжина Ігор Алєксєєнко, радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван, депутати Чернігівської обласної ради Валерій Гавриленко та Микола Шматок, колектив Ніжинського районного будинку культури на чолі з його директором Світланою Мунтяновою та інші поважні гості.

Жодні сучасні технології не зможуть замінити щойно віддрукованого номера газети, зі свіжою фарбою на руках і знайомим тільки працівникам редакцій та друкарень неповторним запахом, де можна знайти на сторінках далеких друзів дитинства, загублених у юності коханих, колишніх колег, втрачених односельців, цікаві аналітичні статті й освітянські новини, рекомендації лікарів і безпосередні дитячі листи. А ще - фото, на яких карбується таке коротке життя і ціла вічність. Головне - не забувати, що історію творять прості люди. Саме заради них і для них журналісти «Ніжинського вісника» сьогодні працюють. Це редактор газети Олена Найда, завідуючі відділами інформаційно-ілюстративного забезпечення - Олександр Василенко, агропромислового відділу - Валентина Мірошник, соціально-гуманітарних питань - Галина Куліч; верстальник газети - Олена Кресан, бухгалтер - Валентина Мишко. Спасибі їм - такому маленькому і разом з тим потужному колективу за щотижневий літопис життя Ніжинщини! Через сто років наші нащадки вчитимуть історію Ніжинського краю вже й за слідами їхньої праці, розшукуючи в архівах номери потрібних їм газет.

За матеріалами офіційного сайту Ніжинської районної ради