back

Схід села у Безуглівці: спільними зусиллями буде результат

21 березня 2017

Сьогодні, 21 березня, у с. Безуглівка відбулись загальні збори громадян, участь у них взяли голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко, заступник голови районної ради Наталія Березка, помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, представники газового господарства, району електричних мереж, поліції та сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі громади.

До Безуглівської сільської ради, крім Безуглівки, належать села Курилівка, Пашківка, Синдаревське, Бідин, Довге та Хомівка. Сільський голова Людмила Андрусенко під час зборів громадян прозвітувала про виконання бюджету, соціально-економічний розвиток сіл, благоустрій, використання коштів самооподаткування за 2016 рік.

Важливо, що на території Безуглівської сільської ради 84-ро дітей дошкільного віку, 8-ро народилось торік. Тому невипадково рік тому на сході села безуглівці піднімали питання облаштування дитячого садка. Цього року їх проблема вирішена і невдовзі для маленьких жителів Безуглівки та навколишніх сіл відкриє двері дошкільний заклад, побудований за кошти субвенцій на соціально-економічний розвиток територій, виділені за сприяння депутата Верховної Ради Олександра Кодоли. Сільський голова Людмила Андрусенко подякувала за співпрацю керівництва районної державної адміністрації та народного депутата і облаштування дитячого садочка. А також вона подякувала районній владі і за придбання нового шкільного автобуса.

Проблеми, котрі турбують жителів Безуглівки, це - ремонт доріг, котрі руйнуються через важкий транспорт сільськогосподарських підприємств, ліквідація смітників. Нарікали на роботу пошти та орендну плату за паї СТОВ «Магнат», що складає 6,5 % від нормативно-грошової оцінки землі. До речі, ТОВ «Дружба Нова» Кернел сплачує орендну плату 7,5 %, а планує підняти до 8,5 % від нормативно-грошової оцінки землі.

Представники газового господарства та РЕМу пояснювали про донарахування в платіжках показників лічильників.

Помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат прозвітувала про роботу депутата, направлення ним коштів на освіту, медицину, культуру, в тому числі і для Безуглівської громади.

Голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин, як завжди, подякував сільському голові за плідну роботу на соціально-економічний розвиток громади, постійну підтримку безуглівських освітян і школярів та за співпрацю з районною владою. А жителям громади побажав не лише активно обговорювати важливі питання під час сходів, а й власними зусиллями вирішувати їх, як то благоустрій сіл, збереження доріг від важкого автотранспорту тощо. «Щоб побудувати міцну державу – варто кожному починати з себе!» - наголосив Вячеслав Івашин.

Принагідно керівництво району оглянуло нові класи та внутрішні санітарні вузли у Безуглівській школі, а також новий дитячий садок.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА