back

Ніжинщина зустрічала потяг Єднання України "Труханівська Січ"

20 березня 2017

20 березня Ніжинщина на залізничній станції Крути зустрічала учасників акції 5-й потяг Єднання України «Труханівська Січ», серед яких школярі, студенти, волонтери, громадські активісти та військові.

9 березня потяг вирушив із Києва і повернеться до столиці за 16 днів – 24 березня. За цей час його пасажири побувають у 13 містах центральної та північної частини України.

Сьогодні учасники акції відвідали Меморіал пам’яті Героїв Крут у с. Пам’ятне Борзнянського району. Серед зустрічаючих на залізничному вокзалі були заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Оксана Мелашенко, працівники райдержадміністрації та школярі Крутівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасники акції урочистою ходою під державними прапорами пройшлися до меморіалу. Тут відбулась урочиста програма, покладання квітів та молебень за загиблими під час бою під Крутами.

Крім того, усі присутні взяли участь у патріотичному флешмобі по розгортанню державного стяга.

Пасажири 5-го потягу Єднання України мали можливість відвідати музеї, розташовані на території Меморіалу, а також скуштувати гарячого кулішу.

Нагадаємо, Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України "Труханівська Січ"» ініційована волонтерами і громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності та проводиться з метою консолідації і взаєморозуміння громадян з різних куточків країни, піднесення патріотичного духу та популяризації національної культури країни. Цьогоріч вона відбувається вже вп’яте.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА