back

Загальні збори громадян у селі Шатура

16 березня 2017

15 березня відбулися загальні збори громадян у с.Шатура. У сході взяли участь голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, заступник голови Оксана Мелашенко, заступник голови районної ради Наталія Березка, голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади Володимир Андрієць, помічник народного депутата України Олександра Кодоли, представники господарюючих суб’єктів.

Виконуюча обов’язки старости Людмила Петренко прозвітувала про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету територіальної громади в 2016 році. У своєму звіті вона озвучила як здобутки так і нагальні проблеми-це санітарний стан та благоустрій населеного пункту, ремонт доріг, ремонт клубу тощо.

Коротко про досягнення свого підприємства та плани на майбутнє розказав генеральний директор ПП «Агро-Прогрес» Михайло Шумейко. Як і більшість аграріїв, вони вирощують зернові: пшеницю, сою. А ще соняшник та кукурудзу. Із пайовиками розрахувалися грошима, зерном, цукром. Михайло Якович обіцяв збільшити орендну плату з 7 до 8 % та виплачувати одноразову допомогу: на весілля – 5 тис. грн., при народженні дитини – 2 тис. грн., на поховання 1 тис. грн.

Коли зайшла мова про стан доріг, слово взяв голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. -Відомо, що наші шляхи будувалися з розрахунку, що ними курсуватимуть 5-10 тонні авто, а не 60-ти. Яка дорога це витримає? Кошти на ремонти держава виділяє, але недостатньо. Тому прийнята районна програма про співфінансування із залученням грошей інвесторів. Отак гуртом і виправлятимуть становище, хоча це й занадто складно. Вячеслав Анатолійович висловив однозначну позицію щодо розвитку спорту – нація повинна бути здоровою. Зрушення у відновленні районного спортивного комплексу в Талалаївці та функціонування всіх 45(!) ФАПів Ніжинщини – підверджують його слова.

Від грудня минулого року Шатурська сільська рада ввійшла до складу Лосинівської об’єднаної територіальної громади, тож про плани на 2017 рік розповідав голова Лосинівської ОТГ Володимир Андрієць.

Проблемами шатурян переймалися: депутат обласної ради Микола Шматок, помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, заступник голови РДА Оксана Мелашенко, заступник голови районної ради Наталія Березка, .

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації за матеріалами газети "Ніжинський вісник"