back

Загальні збори жителів Данинської громади

16 березня 2017

15 березня відбулися загальні збори Данинської громади. У сході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, помічник народного депутата України Олександра Кодоли, представники господарюючих суб’єктів.

Перед односельцями з доповіддю виступила сільський голова Ганна Оксенич. Вона прозвітувала про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету територіальної громади в 2016 році, використання коштів самооподаткування, санітарний стан та благоустрій населеного пункту, дотримання законності та правопорядку на території громади. У планах на цей рік - облаштування вуличного освітлення, ремонт сільського клубу, відзначення 390-річчя першої згадки про село. Окремо, Ганна Петрівна зупинилась і на спонсорській допомозі інвесторів як закладам соціальної сфери так і на різні господарські потреби.

Представники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств та окремі приватні підприємці, котрі орендують землі громади, звітували перед присутніми про обробіток землі, виплату орендної плати та соціальну допомогу надану пайовикам та гарантували подальшу співпрацю з територіальною громадою.

Зокрема, заступник генерального директора ІМК (Інновації. Менеджмент. Команда.) Ірина Козенко презентувала нову соціальну програму допомоги пайовикам відповідно до якої будуть надаватись безкоштовні побутові та медичні послуги. Крім того, буде збільшена сума допомоги на поховання, при народженні дитини, на весілля.

Про діяльність депутата Верховної Ради Олександра Кодоли на території Ніжинського району звітував його представник Олексій Пірковський.

Найактуальніші проблемні питання, які були озвучені під час сходу, це – ремонт частини даху Данинської школи, ремонт клубу та опалення, незадовільний стан доріг, які руйнуються великоваговим транспортом, санітарний стан села. Були питання у жителів і до роботи управління соціального захисту населення РДА щодо нарахування субсидій.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак прокоментував всі озвучені проблеми та дав роз’яснення по кожному з піднятих питань. Зокрема, щодо ремонту доріг, Сергій Анатолійович зазначив - «На жаль, у минулому році кошти на ремонт доріг у Ніжинському районі були виділені занадто пізно, але ці роботи заплановані у 2017 році. І дорога на відрізку Лосинівка-Шатура-Данина обов’язково буде відремонтована.» Окремо зупинився на обмеженні руху великовагового транспорту по дорогах району на період весняного відтавання грунтів та наголосив, що є відповідне розпорядження голови облдержадміністрації.

Також Сергій Анатолійович висловив свою позицію щодо подальшого функціонування школи, у якій зараз навчається 33 учні. "Питання закриття навчального закладу не стоїть, але можлива його реорганізація " - наголосив посадовець.

На завершення зборів жителі села визначились із сумами самооподаткування та на утримання пожежної команди.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації