back

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

14 березня 2017

Сьогодні, 14 березня відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. На порядок денний було винесено 10 питань.

Щодо організації роботи соціальних працівників по забезпеченню протипожежної безпеки при відвідуванні підопічних та стан пожежної безпеки в категорійних сім’ях інформували начальник служби у справах дітей Ніжинської РДА Олег Жадько, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Подпоріна та провідний фахівець з соціальної роботи відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування управління соціального захисту населення Ірина Парубець.

Про заходи по забезпеченню стабільної санітарно-епідемічної ситуації в районі доповідала Тетяна Мохнатко, провідний фахівець відділу з дотримання санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Ніжинському районі. Тетяна Василівна акцентувала особливу увагу на виявлених порушеннях санітарного законодавства під час перевірок навчальних закладів та дитячих закладів відпочинку.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, підсумовуючи розгляд даного питання, зауважив, що життя та здоров’я дітей є найважливішим для нас. І у школах району повинні бути створені всі умови для безпечного перебування там учнів, обладнані внутрішні санвузли, комфортні їдальні, забезпечена якісна питна вода. - А тому, спільними зусиллями відповідних служб та влади необхідно якнайшвидше усунути всі виявлені порушення – наголосив очільник району. Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак також озвучив і проблему безпечного харчування населення міста та району в частині недотримання технологічних умов переробки продукції окремими підприємствами, в тому числі і нелегальними.

Володимир Ярошовець, завідувач навчально-консультативним пунктом цивільного захисту м. Ніжина, Ігор Стрільбицький, головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та зв’язків з правоохоронними органами апарату Ніжинської районної державної адміністрації та Анатолій Іваницький, заступник начальника Ніжинського міськрайонного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області виступили з інформаціями з наступних питань: навчання працівників з питань цивільного захисту та пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях; висвітлення у засобах масової інформації матеріалів з попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій та розміщення на білбордах матеріалів наочної пропаганди; покращення роботи консультативних пунктів; утримання ПРУ та захисних споруд в районі; проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, оперативного залучення інженерної техніки для проведення аварійно-рятувальних робіт.

Андрій Дудкевич, фахівець МРВ ДСНС в області озвучив інформацію щодо забезпечення працівників філії «Ніжинський ММЗ» ДП «Аромат» засобами захисту органів дихання від хімічно-небезпечних речовин.

По кожному з піднятих питань були прийняті конкретні рішення.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації