back

Відбувся 12-й Регіональний конкурс учнівської творчості «Славні нащадки Тараса»

11 березня 2017

10 березня у Ніжині відбувся 12-й Регіональний конкурс учнівської творчості «Славні нащадки Тараса», організований Ніжинським обласним педагогічним ліцеєм Чернігівської обласної ради та науковим товариством юних філологів.

Щороку Ніжинська районна державна адміністрація надає свою організаційну та спонсорську підтримку конкурсу.

У рамках заходу заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, завідувач сектору сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер, учасники конкурсу, громадськість взяли участь в урочистій ході та покладанні квітів до пам’ятника Тараса Шевченка. Студенти училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької підготували літературну композицію «Борітеся – поборите». Директор благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко аналізував рядки великого Кобзаря, котрі, як ніколи, актуальні сьогодні в нашій державі.

Урочиста частина заходу та виступи деяких конкурсантів відбулись у будинку дітей та юнацтва.

Від імені Ніжинської районної державної адміністрації «Славних нащадків Тараса» привітала заступник голови Оксана Мелашенко.

У конкурсі, крім школярів з Києва, Чернігова, Ніжина, Прилук, взяли участь учні з Ніжинського району: Анна Ворона, Альона Гришко, Наталія Крисько (Крутівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Наталія Животок (Ніжинська ЗОШ І-ІІ ст.), Анастасія Коротенко (Перемозький НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст.), Карина Литвин, Назар Пінчук (Липоворізький НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ст.) та Єлизавета Москаленко (Світанківська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Твори конкурсантів вийшли друком у 12-й збірці поезій «Стежка до Шевченка». Лейтмотивом багатьох творів є сучасні події в Україні, очікування миру й віри у краще майбутнє нашої держави.

Значення конкурсу учнівської творчості окреслив член журі, декан філологічного факультету Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя Олександр Забарний: «Поезія – річ вторинна, формування світогляду молодого покоління – ось головне завдання конкурсу.» Він переконаний «Славні нащадки Тараса» - справжні українці.

А директор Ніжинського обласного педагогічного ліцею Тетяна Шевчук, підводячи підсумки заходу, зауважила: «Ким би не стали конкурсанти у житті, поезія ніколи не покине їхніх душ!»

Приємну місію нагородження переможців виконала заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко. Вона вручила грамоти та записники для нових творів від Ніжинської районної державної адміністрації у віковій категорії «Середні класи» за зайняте І місце Єлизаветі Москаленко, ІІ місце – Ладі Хомич, ІІІ місце – Віталію Давиденку та Карині Литвин; у віковій категорії «Старші класи» за зайняте І місце – Альоні Шевченко, ІІ місце – Анастасії Порицькій та Анастасії Дорошенко, ІІІ місце – Вероніці Рєпіній, Софії Зачепило та Тетяні Донець; за кращий прозовий твір – Василю Семенченку; за кращий поетичний твір про Тараса Шевченка – Владиславі Мартиненко.

Крім того, переможці отримали солодощі та м’які іграшки від інших спонсорів конкурсу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА