back

Вячеслав Івашин: головне завдання районної влади – зберегти навчально-виховний комплекс у Кунашівці

06 березня 2017

06 березня у с. Кунашівка відбулись загальні збори громадян. Участь у сході взяв голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

Крім того, на збори були запрошені представники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі громади, заступник Ніжинського міського голови, представник народного депутата України Олександра Кодоли, депутат районної ради, провідний спеціаліст відділу адресних виплат управління соціального захисту населення РДА, директор Кунашівського навчально-виховного комплексу, дільничний інспектор поліції.

Сільський голова Володимир Сурмачевський прозвітував про соціально-економічний розвиток сіл Кунашівка, Наумівське, Паливода, виконання бюджету за 2016 рік, використання коштів самооподаткування, проведений благоустрій в селах, профілактичну роботу по попередженню правопорушень на території громади.

Представники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі громади, а саме, Людмила Гальонко ( ТОВ «Український аграрний союз»), Олександр Ругаль ( ТОВ «Агро Дім Ніжин») та Валерій Ярмоленко ( ФГ «Липоворізьке») прозвітували перед присутніми про обробіток землі, отриманий врожай та соціальну допомогу, надану пайовикам при народженні дитини, на лікування, поховання тощо.

Про те, яку допомогу надали інвестори навчально-виховному комплексу, більш детально розповів директор Олександр Шапоренко. Зокрема, завдяки підтримці ТОВ «Український аграрний союз», ТОВ «Агро Дім Ніжин» та сільської ради безкоштовно оздоровилися 14 дітей у літньому таборі відпочинку. Також він подякував районній державній адміністрації та сільському голові за конструктивні дії, направлені на збереження навчально-виховного комплексу в Кунашівці. Зауважив, що майбутнє школи залежить від того, до якої громади приєднається село.

Щодо можливого приєднання Кунашівської громади до Ніжина говорив заступник міського голови Сергій Осадчий. Він зауважив, що депутати міської ради висловили на це свою згоду. Але врешті решт усе залежить від волі Кунашівської громади та законодавчого підгрунття на рівні держави.

Завідуюча фельдшерським пунктом Кунашівки Світлана Лазановська розповіла про рівень захворюваності в селі. Гіпертонічна хвороба – найпоширеніша серед жителів. А також вона закликала всіх щорічно проходити флюорографічне обстеження. Крім того, Світлана Лазановська доповіла про свою діяльність як депутата районної ради.

Про діяльність депутата Верховної Ради Олександра Кодоли на території Ніжинського району відзвітував його представник Олексій Пірковський.

У присутніх на сході громадян нарікань на роботу сільської ради та інвесторів не було. Найважливіші питання, котрі їх турбували, це – здорожчення проїзду рейсовим автобусом Ніжин – Кунашівка та ремонт доріг.

На ці питання відповів голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин. Впливу на формування тарифу, а також визначення перевізників райдержадміністрація не має. Хоча щодо покращення якості перевезення нещодавно ним була проведена нарада з перевізниками. Щодо доріг Вячеслав Івашин зауважив: в квітні цього року планується фінансування ремонту автодоріг і та робота, яка не була виконана у минулому році, цьогоріч обов’язково буде зроблена.

«Головне завдання, котре стоїть перед районною владою – є збереження Кунашівського навчально-виховного комплексу, - наголосив голова районної державної адміністрації, - адже я вважаю цей заклад базовим, бо він має дитячий садок, спортивну залу, внутрішні санвузли, окрему котельню.» Державне фінансування сільських шкіл здійснюється за умови наявності в закладі не менше 25 учнів. Наступного навчального року поріг Кунашівської школи переступить 29 дітей, тож перспективи збереження школи є.

Вячеслав Івашин також подякував за співпрацю та підтримку сільському голові і представникам сільськогосподарських підприємств.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА