back

Відбулося засідання Координаційної ради з питань молодіжної політики при районній державній адміністрації

03 березня 2017

Одним із пріоритетних напрямків роботи Ніжинської районної державної адміністрації є оперативне визначення та реагування на потреби молоді.

З метою ефективної реалізації молодіжної політики в районі сьогодні відбулося засідання Координаційної ради з питань молодіжної політики при районній державній адміністрації. Провела засідання заступник голови Оксана Мелашенко.

Насамперед присутні заслухали завідувача сектору сім’ї, молоді та спорту РДА Андрія Штайнеккера, який прозвітував про роботу координаційної ради за період 2016 року.

З пріоритетними завданнями та практичними аспектами реалізації молодіжної політики в районі у 2017 році члени ради були ознайомлені за допомогою електронної презентації. Крім того обговорили та внесли свої пропозиції до плану роботи ради в поточному році.

Одним з важливих питань порядку денного координаційної ради було налагодження тісної співпраці з Ніжинським обласним педагогічним ліцеєм Чернігівської обласної ради у напрямку реалізації молодіжної політики. Участь у роботі ради з зазначеного питання взяла директор ліцею Тетяна Шевчук. Враховуючи, що навчальний заклад об’єднує обдарованих, активних та ініціативних молодих людей, близько 70 % яких є вихідцями з Ніжинського району, саме вони можуть стати ядром молодіжного активу району. Тому питання співпраці райдержадміністрації, сектору сім’ї, молоді та спорту РДА та ліцею є дуже актуальним. З’ясувавши всі побажання та можливості кожної із сторін, було досягнуто рішення про подальше поглиблення співпраці та залучення молодіжного ресурсу ліцею до процесу створення молодіжної платформи на теренах району.

Цікавим для обговорення та вивчення є питання організації роботи у напрямку професійної орієнтації молоді. Інформувала з даної проблематики начальник відділу активної підтримки безробітних Ніжинського міськрайонного центру зайнятості населення Алла Рябчун. Вона ознайомила присутніх з напрацюваннями даної установи в напрямку професійної орієнтації молоді, починаючи з ланки молодших школярів і до зрілого віку. Зокрема, Алла Леонідівна повідомила, що працівники центру зайнятості мають вагомий досвід організації та проведення навчань, тренінгів, тестувань серед учнів старшої школи, студентів професійно-технічних закладів та ВНЗ. Крім того, практикується проведення заходів на виявлення професійної зацікавленості і серед школярів молодшої та середньої ланки. Даний досвід, за результатами засідання, вирішено впроваджувати і на теренах району.

Таким чином, на проведеному засіданні координаційної ради з питань молодіжної політики в районі було окреслено основні аспекти та сформовані пріоритетні завдання розвитку молодіжного середовища. Надалі члени ради спрямують свої зусилля на втілення визначених цілей.

Сектор сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації