back

Підвели підсумки роботи агропромислового комплексу району у 2016 році

01 березня 2017

Сьогодні, 01 березня, відбулось розширене засідання Колегії райдержадміністрації, яке провів голова Вячеслав Івашин.

У засіданні взяли участь голова районної ради Олег Бузун, заступники голови РДА, начальники управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний, сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств, представники ЗМІ.

Про підсумки роботи агропромислового комплексу району у 2016 році та стан підготовки сільгосппідприємств району до весняно-польових робіт 2017 року інформувала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Марія Носенко.

Вона розповіла про те, як використовується рілля земель Ніжинського району, скільки посіяно озимини під урожай 2017 року, в якому стані знаходяться озимі культури, доповіла про готовність сільськогосподарської техніки до польових робіт та окреслила головні пріоритети галузі землеробства.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив, що до проведення весняної кампанії 2017 року необхідно підійти відповідально, економічно обрахувавши все до найменших дрібниць.

Співдоповідачами Марії Носенко були головний агроном-аудитор ДП сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції Любов Вовк, начальник міжрайонного управління водного господарства Володимир Тарасенко. Останній, на прохання голови райдержадміністрації, ще й дав пояснення щодо причин забруднення річки Остер, що нещодавно активно обговорювалось у пресі.

Крім того, під час проведення комплексу весняно-польових робіт необхідно приділяти особливу увагу дотриманню техніки безпеки та умов праці при виконанні своїх обов`язків робітниками масових професій. Про це під час Колегії наголошував начальник відділу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Андрій Бондаренко.

Виступив під час Колегії голова громадської організації «Бджолярі Ніжинщини» Петро Балаш. Він зауважив про важливість інформування бджолярів через ЗМІ про обробку полів аграріями, адже бджоли теж відіграють важливу роль у якості врожаю.

Також під час Колегії було розглянуто протокольне питання.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА