back

Засідання районної ради з питань протидії захворювання на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД

01 березня 2017

28 лютого відбулося засідання районної ради з питань протидії захворювання на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД, яке провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

Першим питанням порядку денного було підведення підсумків роботи за минулий рік та основні завдання на 2017 рік.

Головний лікар КЛПЗ «Ніжинський протитуберкульозний диспансер» Іван Коросько охарактеризував загальну ситуацію щодо захворювання на туберкульоз та зауважив, що зараз на обліку перебуває 25 хворих, тоді як у минулому році таких було 46. Отже, позитивна динаміка є, проте залишається ще ряд проблем з флюородіагностики та туберкулінодіагностики. І крім того, смертність від хвороби збільшилась порівнянні з минулим роком.

Заступник головного лікаря КЗ «Ніжинський районний центр ПМСД» Тетяна Козинець звернула увагу присутніх на непоганий показник флюорографічного обстеження населення району – 90,5%. За її словами - це завдячуючи роботі пересувного флюорографа.

Проблема ВІЛ/СНІДу та особливо туберкульозу в районі залишається досить серйозною, і з роками актуальність її не зменшується. На сьогодні, заходи на місцях зводяться в основному до боротьби з наслідками хвороб. Але потрібно більше уваги приділяти їх попередженню та профілактиці. Члени ради висловлювали свої думки та вносили пропозиції щодо даних питань.

Заступник голови районної державної адміністрації Оксана Мелашенко наголосила, що необхідно посилити роботу органів місцевого самоврядування, зокрема селищної, сільських рад в напрямку всебічного сприяння медичним працівникам в організації флюрообстежень дорослого населення та рекомендувати винести на розгляд виконкомів питання «Про роботу селищної, сільських рад з питань протидії та профілактики туберкульозу, ВІЛ-інфекції в населених пунктах району».

Члени ради також обговорили та затвердили районний План заходів по проведенню місячника "Подолаємо туберкульоз разом" до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації