back

У Талалаївці віддали шану пам’яті Герою Небесної Сотні Віктору Орленку

21 лютого 2017

Цими днями уся українська спільнота вшановує світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які без зброї захищали країну і яких нещадно розстрілювали беркутівці. Вони стали прикладом жертовності й любові до України. Під час сутичок на Майдані у центрі Києва загинули понад сто патріотів, сотні були поранені, найбільше – саме 20 лютого. Тоді ж вперше прозвучала пісня «Плине кача по Тисині», яка в подальшому стала неофіційним реквіємом-прощанням на похоронах загиблих на Майдані.

Саме цією піснею була відкрита тематична лінійка в Талалаївській ЗОШІ-ІІІ ст. пам’яті Героя України, учасника Революції Гідності, випускника школи, Віктора Орленка.

Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та його заступники, голова районної ради Олег Бузун, помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, Талалаївський сільський голова Володимир Хоменко, працівники райдержадміністрації, волонтери, активісти майдану, учасники АТО, громадськість.

Очільники району висловили слова подяки загиблому, що прагнув змінити хід історії нашої держави, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Вячеслав Івашин зауважив, що влада не повинна нехтувати ідеалами тих, хто боровся за краще майбутнє для України, і вже сьогодні має звітувати про те, що нею зроблено на цьому шляху. Зокрема, минулого року була здійснена реконструкція районного будинку культури, придбане обладнання та куліси за рахунок Фонду соціально-економічного розвитку територій. Цього року вже розпочалась робота по виготовленню проектної документації для будівництва в Талалаївці сучасного спортивного комплексу для всієї молоді Ніжинського району.

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та взяли участь в акції «Слава Героям. Хай буде мир у всьому світі!», під час якої прикрасили символічну алею миру оберегами у вигляді голубів та янголів.

Також цього дня керівники району, волонтери та представники громадськості поклали квіти до могили Героя України Віктора Орленка, котрий похований на рідній землі в Талалаївці.

Віримо, що Воїни Світла вимолять у Бога миру, добробуту і процвітання для України, а всі ми маємо пам’ятати, яку велику ціну заплачено за оновлення країни та досягнення європейських цінностей.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації