back

Вячеслав Івашин узяв участь у загальних зборах громадян в с. Бурківка

20 лютого 2017

17 лютого у с. Бурківка відбулись загальні збори громадян, участь у яких взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та заступник голови районної ради Наталія Березка.

На схід села були запрошені керівництво ТОВ «Дружба Нова», представники газового господарства, Ніжинського району електричних мереж, управління Держгеокадастру в Ніжинському районі, дільничний інспектор поліції та сільський голова Крут.

Сільський голова Андрій Дзюба присутній громаді відзвітував про соціально-економічний розвиток та бюджет с. Бурківка за 2016 рік, а також про використання коштів самооподаткування.

Він окреслив плани роботи на 2017 рік: поновлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки землі, відновлення вуличного освітлення, врегулювання питання з паями, ремонт сільської ради, клубу, пожежної команди, грейдерування всіх вулиць.

Також громада затвердила тарифи самооподаткування та на утримання пожежної команди в селі.

Крім того, під час зборів Крутівський сільський голова Віктор Македон запропонував Бурківській громаді об’єднатися в ОТГ з центром у Крутах. На дану пропозицію присутня більшість дала попередню згоду.

Під час сходу обговорили проблемні питання: щодо виділення земельних ділянок працівникам соціальної сфери, донарахування в квитанціях показників лічильників електроенергії, заміни опор ліній електропередач, потрапляння води у газопровід, встановлення дитячого майданчика в селі тощо.

Присутні представники відвідних служб відповіли на поставлені запитання. Керівники ТОВ «Дружба Нова» Сергій Картун та Віталій Фурса поінформували про виплату орендної плати за користування земельними паями громадян, а також повідомили про продовження співпраці по соціальному договору. Зокрема, заплановано встановити в селі 2 бесідки на автобусних зупинках, надавати матеріальну допомогу на поховання, церкві тощо.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин перш за все подякував сільському голові та керівникам ТОВ «Дружба Нова» за співпрацю, пообіцяв свою підтримку та допомогу в облаштуванні вуличного освітлення, дитячого майданчика в селі, посприяти у питанні зміни графіку руху автобуса тощо. Крім того, очільник району порушив болюче питання чи не для всіх громад – ремонт доріг. «На жаль, минулого року так і не були виділені кошти на ремонт доріг Ніжинського району, але ці роботи заплановані у 2017 році. І дорога на відрізку Ніжин – Березанка – Черняхівка – Бурківка обов’язково буде відремонтована,» - наголосив Вячеслав Івашин.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА