back

У с. Липів Ріг відбувся схід села

16 лютого 2017

16 лютого голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та його перший заступник Сергій Батрак взяли участь у загальних зборах громадян у с. Липів Ріг. На схід села був запрошений і заступник директора ФГ «Липіврізьке» Валерій Ярмоленко.

Сільський голова Олексій Пелипканич відзвітував про роботу у 2016 році та про використання коштів самооподаткування. Він зауважив, що народжуваність у селі менша, ніж смертність, тому сільською радою у 2017 році запланована програма по наданню матеріальної допомоги на поховання – 1 тис. грн. та при народженні дитини – 10 тис. грн.

Крім того, у Липовому Розі цього року планується зробити капітальний ремонт будівлі сільського клубу та провести проводовий інтернет для села.

Присутня громада озвучила актуальні питання – це бездомні собаки на вулицях села, переповнений рейсовий автобус до Ніжина, відкриття стоматологічного кабінету та придбання глюкометру для фельдшерського пункту, наведення ладу на закинутих подвір’ях та інші.

Вирішення цих проблем у компетенції сільської ради. Свою підтримку і допомогу пообіцяв голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він відповів і на питання громади щодо ремонту дороги: цього року планується ремонтувати ті дороги Ніжинського району, котрі так і не були зроблені у минулому році через відсутність коштів. Шлях на Липів Ріг у цьому плані.

Вячеслав Івашин подякував сільському голові за плідну роботу, спільну з інвестором Олексієм Сутулою, на розвиток та збереження інфраструктури населеного пункту. Але наголосив присутнім, що кожен власним прикладом має докладати зусиль, аби село процвітало. Збереження вже збудованого, наведення порядку на вулицях, подвір’ях – не в силах влади, а самих людей. Європа починається з нас!

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА