back

Урочисті заходи з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Афганістану

15 лютого 2017

15лютого в Ніжинському державному університеті ім.М.Гоголя відбулися міськрайонні урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Вшанувати учасників бойових дій та віддати шану загиблим в тій страшній війні зібралися представники районної та міської влади, ветерани війни в Афганістані, матері та дружини воїнів-афганців, учасники АТО, волонтери, представники громадськості та ЗМІ.

Учасники зібрання схилили голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшанували тих, кому довелося воювати в чужих країнах, хвилиною мовчання.

Зі щирими словами вітань звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та нагородив почесними відзнаками воїнів-афганців.

До привітання учасників зібрання долучилися міський голова Анатолій Лінник, голова районної ради Олег Бузун, голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат. Вони також вручили грамоти, подяки та відзнаки.

Концертну програму присутнім підготували працівники районного будинку культури та відділу культури райдержадміністрації.

По завершенню урочистих заходів усі присутні взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку воїнам – афганцям в місті Ніжині.

Тут на честь загиблих пролунав військовий салют.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА