back

Відбулись Загальні збори ГО "Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану"

07 лютого 2017

6 лютого у великому залі міськвиконкому відбулись Загальні збори громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану». На захід були запрошені учасники бойових дій в Афганістані, АТО, їх батьки, а також керівництво міста та району Анатолій Лінник, Вячеслав Івашин, Олег Бузун і помічник народного депутата Сергія Куніцина Геннадій Шлеін.

Голова громадської організації Сергій Ступак озвучив звіт своєї роботи за 10 років, як керівника спілки. Зокрема, він розповів: були відкриті пам’ятні знаки на честь воїнів-афганців у селах Галиця, Лосинівка, Перемога, Безуглівка, 15 меморіальних дошок на школах та будинках в честь загиблих військовослужбовців в Афганістані, в зоні АТО в інших військових конфліктах, з 2012 року виплачується щомісячна матеріальна допомога сім’ям загиблих, проводиться робота у сприянні отримання земельних ділянок та путівок на лікування тощо.

Оцінили на відмінно роботу Сергія Ступака керівники міста та району. Вони одностайно висловили свою підтримку щодо продовження повноважень Сергія Ступака на посаді голови громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» на наступний період.

Зокрема, Вячеслав Івашин подякував керівнику спілки за активну допомогу у сприянні питання виділення земельних ділянок у Ніжинському районі для учасників бойових дій в Афганістані, АТО, на території інших держав та членів їх сімей, а також за постійну підтримку родин загиблих.

Висловили свою думку щодо роботи спілки у напрямках волонтерської діяльності, охорони громадського правопорядку, допомоги родинам загиблих військовий комісар Володимир Якущенко, учасник Революції Гідності, волонтер Олександр Максимець, мами загиблих воїнів в Афганістані Ія Брюховець і Раїса Парубець та інші.

Після цього присутні на зборах, загалом 165 чоловік, одностайно проголосували «за» продовження повноважень Сергія Ступака на посаді голови громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» на наступний термін.

Принагідно, Сергій Ступак запросив присутніх на урочистий захід, присвячений 28-й річниці виведення військ з Афганістану, котрий відбудеться 15 лютого о 10.00 у залі Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, а також запросив усіх долучитися до покладання квітів на могили загиблих побратимів 10 лютого, виїзд автобуса о 9.00 зі стоянки міськвиконкому.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА