back

Зустріч народного депутата Олександра Кодоли з журналістами та громадськістю Ніжина і Ніжинського району

03 лютого 2017

Народний депутат Олександр Кодола 2 лютого під час своєї зустрічі із журналістами Ніжина прозвітував про свою депутатську роботу за 2 роки, зокрема, про законотворчу діяльність, роботу з виборцями та міжнародну міжпарламентську діяльність.

Депутатом на розгляд Верховної Ради було подано 54 законопроекти, 7 з яких набули чинності, вніс 102 поправки до різних законів. Серед основних поданих ним законів: щодо волонтерської діяльності, «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків), «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Також депутатом було ініційовано відзначення на державному рівні 210-ї річниці Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, 180-річниці з дня народження Олександра Кониського та участь Ніжина у конкурсі «Сім чудес України».

Олександр Кодола відзвітував перед журналістами про залучення коштів для соціально-економічного розвитку територій 209 округу у 2016 році. Зокрема, у Ніжинському районі – це 1,1 млн. грн на реконструкцію будівлі школи з облаштуванням дитячого садка у с. Безуглівка, 433 тис. на реконструкцію районного будинку культури у с. Талалаївка, 190 тис. на закупівлю медичного обладнання для центральної районної лікарні і 247 тис. для закладів первинної медико-санітарної допомоги, на 300 тис. грн. було закуплено обладнання та меблів для шкіл району, 100 тис. на закупівлю вбрання для сцени та вікон, освітлювальних приладів для районного будинку культури у с. Талалаївка, 30 тис. - на спортивний інвентар та обладнання для Перемозької школи.

За 2 роки Олександром Кодолою особисто було здійснено 96 прийомів громадян, отримано 2 тис. звернень, і як результат – він направив 1200 депутатських звернень до Парламенту.

Також він розповів про свою роботу, як керівник групи міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою.

Олександр Кодола окреслив і свої плани на 2017 рік. Він наголосив, що і надалі буде допомагати закладам освіти, культури та медицини. А у своїй роботі керуватиметься підтримкою дітей та молоді.

Цього ж дня народний депутат разом з очільниками Ніжина та Ніжинського району провів зустріч з громадськістю міста та району.

У ході цієї зустрічі директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка розповіла про рівень зайнятості населення в області в цілому, назвала причини безробіття, а також нововведення у роботі центру, котрі економлять час та гроші роботодавців і тих, хто шукає роботу, зокрема, відеорезюме і відеовакансія.

Присутня громадськість долучилась до обговорення цієї теми. Висловили свої думки з цього приводу народний депутат, міський голова та голова райдержадміністрації.

Зокрема, Вячеслав Івашин зауважив: «Варто мотивувати молодь до роботи, не лише створюючи робочі місця, а й гідні умови для життя в місті, районі і країні в цілому, популяризувати робітничі професії, утримувати професійно-технічні училища та коледжи, а також змінювати законодавство у сфері зайнятості населення.»

Олександр Кодола також перед присутніми відзвітував про свою роботу, як депутата, та відповів на запитання присутніх. Долучились до активного діалогу з громадськістю міський голова та голова районної державної адміністрації.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА