back

У с. Переяслівка відбулись збори громади

30 січня 2017

27 січня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та голова районної ради Олег Бузун взяли участь у загальних зборах громадян с. Переяслівка.

Разом з керівництвом району на схід села приїхали депутат обласної ради Валерій Гавриленко, депутат Ніжинської міської ради Олександр Безпалий, керівник відділення ТОВ «Ніжинський консервний завод» Людмила Гальонко, заступник начальника управління Держгеокадастру в Ніжинському районі Ірина Стусенко, дільничний інспектор поліції Володимир Степа, головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар, сільські голови Крут та Липового Рогу Віктор Македон і Олексій Пелипканич.

Під час зборів було обговорено ряд проблемних питань, які найбільше хвилюють жителів села: відсутність медичного працівника та ремонт фельдшерського пункту, незручний графік рейсового автобусу, благоустрій території тощо.

Новообраний сільський голова Олександр Охонько, виступаючи перед громадою, окреслив першочергові завдання та плани на поточний рік. Це, зокрема, благоустрій кладовища і обелісків, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, облаштування вуличного освітлення, ремонт ФП. Він зауважив, що разом з головою райдержадміністрації, директором Ніжинського РЕМу та керівником відділення ТОВ «Ніжинський консервний завод» уже намічені першочергові кроки по облаштуванню вуличного освітлення у селі. І «Ніжинський консервний завод», який орендує землі на території громади, готовий надати фінансову допомогу на проведення робіт.

Актуальним питанням для громади було встановлення розміру суми самооподаткування на 2017 рік, адже саме за ці кошти планується відшкодовувати вартість пального для Крутянської пожежної команди, котра обслуговує і Переяслівку.

Обговорювались на сході і питання децентралізації та утворення ОТГ. Крутівський сільський голова Віктор Македон звернувся до жителів Переяслівки з пропозицією про об’єднання з Крутами.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, звертаючись до мешканців села зауважив: налагодження конструктивної співпраці між громадою та інвестором, активна громадська позиція всіх мешканців села є запорукою успішного розвитку та виконання намічених планів. А районна влада завжди готова надати допомогу та підтримку у вирішенні будь-яких проблемних питань. Також він наголосив: найголовніше, у ході реформування, - зберегти Ніжинський район.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА