back

Нарада голови райдержадміністрації щодо перевірки інформації про забруднення річки Остер

25 січня 2017

У зв'язку з тим, що в засобах масової інформації з'явилися публікації про забруднення річки Остер, 25 січня головою райдержадміністрації Вячеславом Івашиним була проведена нарада з начальником відділу з питань цивільного захисту, ОМР та ВПО РДА Михайлом Марченком, начальником Ніжинського управління Деснянського БУВР Володимиром Тарасенком та інспектором державної екологічної інспекції в Чернігівській області Володимиром Олукуватим.

Володимир Тарасенко доповів, що сьогодні, 25 січня, ним та працівниками управління було здійснено візуальне обстеження русла річки Остер на предмет виявлення місць скидання забруднюючих речовин, а також були відібрані проби води. У ході обстеження сторонніх запахів, зміни кольору води та місць скидання забруднюючих речовин виявлено не було.

Так як в інтернеті поширена інформація про скидання каналізаційних стічних вод з очисних споруд Ніжинського міськводоканалу, за ініціативою Ніжинської місцевої прокуратури комісією, у складі заступника начальника КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» Володимира Кулика, заступника прокурора Олександра Сидоренка, начальника Ніжинського управління Деснянського БУВР Володимира Тарасенка, інспектора державної екологічної інспекції в Чернігівській області Володимира Олукуватого, представників поліції та журналістів телеканалу «Інтер», було здійснено огляд відстійників та стічного каналізаційного колектора підприємства. Порушень на відстійниках комісією виявлено не було.

Також комісія відібрала 4 проби води в місці впадання води з колектора у зливний канал, що потім потряпляє у річку В’юниця, а далі у річку Остер. Відбір проб здійснювався при відеофіксації журналістів «Інтеру». Проби будуть направлені до 4-х різних лабораторій, результати аналізу невдовзі будуть відомі. При візуальному огляді води, котра потрапляє до зливного каналу, комісія не виявила стороннього запаху та кольору.

За дорученням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича завтра, 26 січня, відбудеться засідання Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області, яка оперативно перевірить можливі факти забруднення річки. Участь у засіданні візьме голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА