back

Відзначили День Соборності України

23 січня 2017

З нагоди Дня Соборності України у великій залі районної державної адміністрації відбулись урочистості.

У фойє установи були розміщені тематична книжкова виставка «Україна – єдина країна» та виставка постерів захисників України у різні часи.

Під час урочистостей присутні переглянули документальний фільм «Акт Злуки: відтворення правди» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув за єдність та незалежність нашої держави.

Зі святом привітав голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він зауважив, що Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки став свідченням того, що різниці між українцями на сході та на заході, півночі та півдні немає. Також він звернув увагу на те, що 2017 рік Указом Президента України Петра Порошенка проголошено Роком Української Революції 1917-1921 рр. І День Соборності України лише відкриває пам’ятні дні пов’язані з історією державотворення нашої країни.

Саме 22 січня - 2-га річниця перших смертей під час Революції Гідності. Цього дня у 2014 році загинули Сергій Нігоян, Юрій Вербицький та Михайло Жизневський, які боролися за незалежну та соборну Україну і віддали за це своє життя.

Пам’ятати уроки історії закликали під час своїх виступів голова районної ради Олег Бузун, директор міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен» Микола Шкурко.

Не забувати своїх ворогів та тих, чиї дії призвели до смертей на Майдані та до війни, просив директор Вертіївського військово-історичного музею ім. Кирпоноса Максим Вертюк.

До присутніх у залі звернулася жителька с. Талалаївка Інна Тарасенко, котра раніше проживала у м. Горлівка та стала вимушеною переселенкою у зв’язку з подіями на сході. Вона розповіла свою історію та подякувала соціальним службам району, «Спілці Саморитян» і державі за допомогу та підтримку, а також побажала усім, аби в Україні нарешті настав мир.

З нагоди свята голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин відзначив грамотами районної державної адміністрації директора міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен» Миколу Шкурка та учасника Революції Гідності Юрія Римського.

Голова районної ради Олег Бузун вручив грамоту колишньому працівнику Ніжинської райдержадміністрації Валентину Ігнатушку.

Також районне керівництво вручило державну нагороду «Заслужений працівник культури України» Миколі Сергійовичу Гудименку.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА