back

Делегація району взяла участь у традиційних зборах Чернігівського земляцтва

23 січня 2017

Із нагоди 21-ї річниці cтворення, 20 січня на Броварському проспекті столиці в Міжнародному виставковому центрі вже традиційно «Чернігівське земляцтво» зібрало вихідців із Придесення, їхніх друзів і почесних гостей.

Делегацію від Чернігівщини представили перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та голова обласної ради Ігор Вдовенко. У святкуванні також взяли участь святі отці, відомі політичні, культурні та громадські діячі, депутати обласної ради. Делегацію Ніжинського району очолив голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

До початку урочистої частини земляки та гості мали змогу познайомитися з міні-виставками провідних музеїв Чернігівщини, творами народних майстрів та аматорів мистецтва області, поспілкуватися.

Урочисту частину розпочав лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, народний артист України Василь Нечепа.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам’ять тих, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за незалежність і територіальну цілісність України.

Яскравий і насичений відеофільм «Наш час» розповів про діяльність відділень земляцтва впродовж 2016 року. Громадська організація багато зробила для своєї малої батьківщини, для жителів Чернігово-Сіверського краю. Це допомога школам, лікарням, інтернатним закладам, центрам соціального захисту, наукова, просвітницька і дослідницька діяльність, розповсюдження української книги, оновлення фондів бібліотек, підтримка книговидання, благодійні справи.

Із вітальним словом до земляків і щирою подякою за любов до рідного краю, небайдужість до проблем Сіверщини та всі добрі справи, спрямовані на процвітання рідної землі, виступив голова Ради Чернігівського земляцтва Віктор Ткаченко. Він побажав усім земляках і Україні загалом довгоочікуваного миру.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич передав вітання від очільника області Валерія Куліча, привітав з 15-річчям видання ГО «Отчий поріг» і теж зичив миру Чернігівській землі й рідній країні.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко висловив гордість за найбільш чисельне із усіх українських земляцтв – Чернігівське, подякував його засновникам і нинішнім активістам, які заклали міцний фундамент гарних справ.

Традиційно очільники облдержадміністрації, обласної ради та Товариства «Чернігівське земляцтво» урочисто підписали Угоду про співпрацю, чим засвідчили своє прагнення й надалі поглиблювати тристоронню співпрацю для розв’язання актуальних питань економічного та соціально-культурного життя області, пропагування духовних надбань Сіверського краю.

Після цього тепле та дружнє спілкування земляків продовжилось у символічних «куренях» відділень земляцтва.

Олена Найда, фото Євгенії Нечваль