back

Нарада з питань передачі об’єктів соціальної сфери у комунальну власність Лосинівської громади та їх фінансування

10 січня 2017

10 січня в райдержадміністрації відбулась нарада по підготовці до передачі повноважень Лосинівській об’єднаній громаді щодо фінансування та функціонування закладів соціально-гуманітарної сфери у поточному році.

Нагадаємо, що в минулому році в Ніжинському районі була утворена ще одна об'єднана територіальна громада – Лосинівська, до складу якої крім Лосинівської селищної ввійшли Вікторівська, Сальненська, Терешківська, Шатурська, Шняківська сільські ради. Селищним головою громади на виборах 11 грудня було обрано Володимира Андрійця.

Перед новообраним селищним головою та депутатами селищної ради постали питання щодо механізму фінансування закладів та установ об'єднаної територіальної громади та процедури передачі об’єктів соціальної сфери у комунальну власність. Саме вирішенню цих питань і була присвячена сьогоднішня робоча нарада.

Нараду проводив голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин за участю заступника голови райдержадміністрації Оксани Мелашенко, начальника фінансового управління Світлани Алемші, начальника Ніжинського управління Державної казначейської служби Алли Яцини, Лосинівського селищного голови Володимира Андрійця, керівників та головних бухгалтерів структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб.

Учасники наради обговорили питання фінансування закладів соціальної сфери Лосинівської ОТГ (культури, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту), зокрема, виплати заробітної плати, проплати за енергоносії тощо, механізму розподілу освітньої та медичної субвенцій, передачі об'єктів соціальної сфери на утримання об'єднаної громади, вирішення питання фінансового забезпечення бюджетних установ та прийняття відповідних рішень сесією районної ради.

За результатами обговорень було узгоджено план дій та його покрокове впровадження з метою надання Лосинівській громаді допомоги та всебічного сприяння для її повноцінного функціонування.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин підвів підсумки наради та дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів до 12 січня підготувати та надати чіткі розрахунки фінансування установ бюджетної сфери.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА