back

Автодороги Ніжинського району від снігу розчищені,проїзд забезпечено

10 січня 2017

7 та 8 січня територією області та району пройшов Скандинавський циклон. Спостерігався північний, північно-східний вітер з поривами до 11-13 м/с, снігові опади (16 см), хуртовини, температура: 7 січня – 15-18 С морозу, 8 січня – 11-15 С морозу.

Внаслідок значних снігових опадів, хуртовини на автомобільних шляхах району утворились снігові перемети та ускладнився рух автомобільного транспорту.

Найбільші снігові замети зафіксовано на окремих ділянках автомобільних доріг: В. Дорога – Лосинівка (ст. Лосинівка), Галиця – Шняківка – Терешківка, Кукшин – Стодоли – Переходівка, Ніжин – Кунашівка (в районі залізничного переїзду), Ніжин - Бурківка (під’їзд до с. Березанка), Ніжин – Заньки – В. Кошелівка – Дуболугівка та інші. З метою розчищення автомобільних доріг району від снігових заметів залучалась снігорозчисна техніка філії «Вертіївська ДЕД», КП «Ніжинська ПШМК», сільськогосподарських підприємств та жителів сіл району.

Спеціалісти відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи райдержадміністрації перейшли на режим цілодобового чергування (7 січня - начальник відділу Михайло Марченко, 8 січня – головний спеціаліст відділу Ігор Стрільбицький) з метою моніторингу ситуації, яка склалась на автодорогах району, та забезпечення координації робіт по розчищенню автодоріг від снігу.

Станом на 17 год. 7 січня автомобільні дороги були розчищені – стан задовільний.

Станом на 17 год. 8 січня основні автомобільні дороги розчищено, ускладненим залишився під’їзд до с. Мильники, с. Курилівка, с. Довге, с. Хомівка.

Станом на ранок 10 січня завершуються роботи по снігорозчистці автомобільних доріг окремих населених пунктів.

Голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин висловлює вдячність всім задіяним керівникам та працівникам філії «Вертіївська ДЕД», КП «Ніжинська ПШМК», сільським головам, керівникам та робітникам районних сільськогосподарських підприємств, завдяки злагодженій роботі яких вдалося уникнути критичних та аварійних ситуацій, вчасно провести розчистку від снігу автомобільних доріг району, і як наслідок – забезпечено належну роботу автомобілів швидкої медичної допомоги, пожежних, рейсових автобусів та безпечний проїзд районними автомобільними шляхами.

За матеріалами відділу з питань цивільного захисту,оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РДА