back

Засідання Ради Проекту "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ": результати роботи та плани на 2017 рік

22 грудня 2016

20 грудня відбулось засідання Ради Проекту ЄС «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ», що впроваджується ПРООН в Україні.

Участь у роботі засідання взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, голова районної ради Олег Бузун, керівник кластеру «Екологія та Енергетика» Представництва ПРООН в Україні Сергій Волков, менеджер Проекту Василь Толкачов, експерт Проекту Юлія Бережна, президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація природоохоронних територій України» Микола Стеценко, начальник Ніжинського міжрайонного управління водного господарства Володимир Тарасенко, директор Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» Сергій Мельникович, Кукшинський сільський голова Олександр Пивовар та Ніжинський сільський голова Володимир Орел.

Василь Толкачов доповів присутнім про ключові досягнення в роботі Проекту за 2016 рік, серед яких проведення національної верифікації методології оцінки викидів парникових газів з органічних грунтів, відкриття 2-х еко-стежок на території РЛП «Ніжинський», моніторинг рівня грунтових вод на осушувально-меліоративній системі Смолянка, моніторинг рідких, зникаючих видів на території РЛП, проведення робіт із реконструкції гідротехнічних споруд на системі Смолянка в рамках компоненту із компанією Кока-Кола тощо.

Також Василь Толкачов подякував за плідну співпрацю керівництву обласної ради, райдержадміністрації, районної ради, парку, сільських рад, БУВР.

Сергій Батрак та Олег Бузун запевнили, що робота Проекту в районі буде продовжена. Потрібно розрекламувати екологічні стежки, збільшити їх наповнюваність, розширити спектр послуг, продовжити роботу в навчально-пізнавальному напрямку, залучати якнайбільшу кількість дітей до екологічних акцій тощо.

Крім того, Сергій Батрак зауважив, що екологічні стежки варто створити і на території інших сільських рад, але вже за рахунок спільного фінансування з районного та місцевих бюджетів. Це розширить туристичну мапу району та сприятиме розвитку малого бізнесу.

Також під час засідання Ради Василь Толкачов озвучив план роботи на 2017 рік, в якому відбудуться фінальна оцінка Проекту та його закриття.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА