back

Відкриття еко-стежки "Спадщина предків" регіонального ландшафтного парку "Ніжинський"

21 грудня 2016

20 грудня відбулось урочисте відкриття екологічний стежки «Спадщина предків» Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський», котрий був створений в рамках реалізації Проекту ЄС «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ».

Стежка знаходиться поблизу с. Мала Кошелівка, ботанічний заказник «Зайцеві сосни».

Екологічна стежка – це спеціально обладнаний маршрут природної території, який створений з освітньою метою. Маршрут є одним з найбільш ефективних засобів повноцінного спілкування з природою, оскільки має оздоровче, рекреаційне, просвітнє та навчально-виховне значення. Стежка оснащена інформаційними стендами, альтанками та оглядовими майданчиками. Кожен бажаючий може потрапити у поліську казку.

В урочистому відкритті еко-стежки взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, голова районної ради Олег Бузун, менеджер та експерти Проекту ЄС «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ» Василь Толкачов, Олег Колосок, Юлія Бережна, керівник кластеру «Екології та Енергетика» ПРООН в Україні Сергій Волков, директор РЛП «Ніжинський» Сергій Мельникович, представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Асоціації природоохоронних територій України, громадськість, преса.

Усі присутні на відкритті мали змогу насолодитися зимовим лісом, ознайомитися за допомогою інформаційних стендів, який тваринний світ та рослинність представлені на даній території.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА