back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

19 грудня 2016

На минулому тижні виникла 1 пожежа:

Вночі 14 грудня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу двох легкових автомобілів за адресою: м. Ніжин, вул. Незалежності. Внаслідок пожежі вогнем один автомобіль знищено та один пошкоджено. Причина пожежі: встановлюється. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області. З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

• обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.

• виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.

• маленька іскорка може стати причиною великого лиха.

• паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

Звернення до мешканців та гостей Чернігівщини

З настанням холодів до Служби порятунку "101" значно більше стало надходити повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них. Це є результатом того, що рятуючись від холоду, люди інтенсивно використовують прилади опалення, електрообігрівачі та газове обладнання й при цьому не приділяють належної уваги дотриманню протипожежних вимог.

Основними причинами лиха є: відсутність безпечної протипожежної відстані від дерев’яних стін, перекриття будинків до печей чи димарів, наявність у їх цегляній кладці тріщин, надмірне перегрівання або залишення без нагляду опалювальних приладів, розміщення впритул до них дров, занавісок, меблів тощо, випадіння жарин з топкових дверцят печей, користування саморобними електрообігрівачами.

Також, у цей період особи, які зловживають алкогольними напоями, часто їх розпивають у домівках, а потім допускають необережне поводження з вогнем, кидають непогашені недопалки або курять у ліжку.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до всіх мешканців і гостей Чернігівщини з наполегливим проханням буди вкрай обережними та уважними при експлуатації приладів опалення, електрообігрівачів. Дбаючи про тепло у домівках, не забувайте дотримуватися правил пожежної безпеки. Періодично перевіряйте, щоб у печах та димарях не з’явилися тріщини. В опалювальний сезон очищуйте димарі від сажі не рідше одного разу на три місці. Ні в якому разі надмірно не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою горючих рідин. Не зловживайте алкоголем. Будьте обережними під час куріння. Не кидайте непогашені сірники або недопалки на підлогу або у смітник. Ні в якому разі не паліть у ліжку.

Цінуйте власне життя та не втрачайте пильності. Дбайте про безпеку і пам’ятайте, що вогонь вмить може знищити роками накопичене майно!

Управління ДСНС у Чернігівській області.

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань. Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

14 грудня український народ вшановує героїчний подвиг ліквідаторів найбільшої у світі техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Саме у цей день, 30 років тому, було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Кожна хвилина цього надзвичайного будівництва – це мужність і професіоналізм, самовідданість і самопожертва ліквідаторів заради збереження життя людей в Україні та в усьому світі.

Світла пам'ять героям-ліквідаторам, які ціною свого життя зупинили смертельну небезпеку, не допустили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всього населення нашої планети.

Висловлюємо вам щирі слова подяки за активну життєву позицію мужність і героїзм, за ваш особистий внесок у справах захисту українського народу від наслідків найбільшої техногенної катастрофи сучасності.

Низький уклін усім нашим героям-чорнобильцям за врятовані життя.

Ваш людський подвиг неоціненний, а відважний вчинок ніколи не буде забутий.

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, добра, радості, мирного неба та щасливого довголіття.

Ніжинський міськрайонний відділ та 4 державний пожежно-рятувальний загін Управління ДСНС України у Чернігівській області

Шановні громадяни ! У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області