back

Зустріч з чорнобильцями та вшанування загиблих ліквідаторів

14 грудня 2016

30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд. Саме тому 14 грудня, в день першої справжньої перемоги над Чорнобильською катастрофою, в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Цього дня в смт Лосинівка традиційно біля пам’ятника загиблим ліквідаторам збираються учасники ліквідації аварії, представники влади, громадськість. Сьогодні вшанували загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко, селищний голова Анатолій Стрілець, присутня громада.

«Щороку в цей день ми вдячно згадуємо всіх, хто приніс себе в жертву задля спасіння інших від люті атому. Водночас тих, хто вижив у Чорнобильському пеклі, ми будемо завжди шанувати та дякувати їм. – Говорив під час зустрічі з лосинівськими ліквідаторами голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. - Звичайно, що далеко не все зроблено для того, щоб ліквідатори наслідків катастрофи нині мали гідне життя і умови для охорони здоров'я. Потрібно докладати максимум зусиль для виправлення ситуації.»

Допомогти у вирішенні питань з призначенням та перерахунком пенсій, субсидій, наданням санаторно-курортних путівок та інших пільг приїхали на зустріч з ліквідаторами працівники управління соціального захисту населення райдержадміністрації та Пенсійного фонду. Вони повідомили про зміни у законодавстві по перерахунку пенсій та пільг, відповіли на питання присутніх.

Голова райдержадміністрації пообіцяв кожному чорнобильцю свою підтримку і допомогу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА