back

Керівництво та працівники райдержадміністрації долучились до загальнонаціональної акції "Запали свічу пам`яті" та вшанували жертв голодоморів

26 листопада 2016

26 листопада вся Україна вшановує пам’ять невинних душ, загиблих під час голодоморів.

Вони є трагічною сторінкою нашої історії, яку за наслідками можна назвати геноцидом українського народу періоду XX століття.

За різними даними, від голоду померло від 7-ми до 13-ти млн. українців. Тож немає сумнівів, що це було цілеспрямоване знищення українців, котрі завжди прагнули до незалежності, до власної самобутності й свободи.

Сьогодні біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів у Ніжині о 16 годині відбувся мітинг-реквієм. До загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті» долучились керівництво міста та району, працівники міськвиконкому, райдержадміністрації, районної ради, громадськість.

Заупокійну літію за жертвами геноциду провів настоятель храму святої Покрови протоієрей Михаїл Якубів.

Міський голова Анатолій Лінник, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та голова районної ради Олег Бузун закликали присутніх завжди пам’ятати чорні сторінки історії нашого народу, аби в майбутньому вони ніколи не повторились.

На знак пам’яті замиготіли свічки, а до монументу усі присутні поклали квіти, і традиційно розділили хліб між усіма, аби голодні душі усіх загиблих знайшли свій спокій.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА