back

День Гідності та Свободи в Ніжині

21 листопада 2016

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, Президент України Петро Порошенко встановив 21 листопада Днем Гідності та Свободи.

У цей день ми відзначаємо зусилля всіх українців, які впродовж нашої історії боролись і працювали задля незалежності народу, торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини.

У цей день ми вшановуємо тих, хто поклав своє життя на Майдані Незалежності за гідність, за свободу слова та вибору, за європейськість нашої країни, а також тих, хто загинув, боронячи кордони України, її незалежність та цілісність.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, у Ніжині відбувся мітинг біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Участь у заходах взяли керівництво міста та району, працівники райдержадміністрації, районної ради, міськвиконкому, представники громадськості та преси.

До присутніх звернувся міський голова Анатолій Лінник, який наголосив на тому, що події Революції Гідності стали підтвердженням: українці – сильна та незалежна нація, нація гордих, вільних та відповідальних громадян, які здатні відстояти свою свободу.

Усі присутні на мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та вшанували їх хвилиною мовчання. Пам’ять про героїв житиме вічно!

З нагоди Дня Гідності та Свободи голова Ніжинська районної державної адміністрації Вячеслав Івашин бажає усім жителям Ніжинщини добра та злагоди, добробуту та процвітання, віри у власні сили та сили нашого народу, і ніколи не забувати про те, що події Революції Гідності – це право на зміни в житті нашого суспільства, обов’язок діяти задля гідності та розквіту нашої держави!

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА