back

До Дня працівників сільського господарства

10 листопада 2016

Завершуються польові роботи аграріїв і наближається їх свято – День працівників сільського господарства. Сільським господарством в області займалися 1055 підприємств, у т.ч. 520 фермерських господарств. У сільському господарстві області зайнято більше 21 тис. штатних працівників, із них 15 тис. чоловіків та 6 тис. жінок. Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни за 9 місяців цього року становила 3,4%.

Аграрії області мають такі здобутки: на початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 2,2 млн.т зерна, реалізовано на забій 50 тис.т живої ваги худоби та птиці, надоєно 470 тис.т молока, вироблено 266 млн.шт яєць.

Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2 млн.т. Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці, проса, гречки, гороху, соняшнику, сої та овочів.

Чернігівщина на першому місці в Україні по виробництву жита, третьому – вівса, шостому – молока; п’ята за чисельністю поголів'я великої рогатої худоби та корів. Регіон входить в десятку найбільших виробників гречки, зернобобових та картоплі.

Сільськогосподарська та продовольча продукція формує дві третини обласного експорту (за 2015р. експортовано продукції на 345,6 млн.дол. США, що становить 62,6% вартості експорту області).

Щиро вітаємо всіх аграріїв із професійним святом. Нехай нива рясно колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються!

Головне управління статистики у Чернігівській області